Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
41
5
3
2
0
8
6
2
Club Brugge
39
5
4
0
1
13
3
3
Union
38
5
1
4
0
7
8
4
KRC Genk
34
5
3
1
1
5
6
5
Antwerp
29
5
1
4
0
1
8
6
Cercle Brugge
29
5
1
2
2
5
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
9
3
3
0
0
6
1
2
Club Brugge
9
3
3
0
0
10
1
3
Union
0
2
0
2
0
3
5
4
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
5
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4
6
Cercle Brugge
1
2
0
1
1
1
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Club Brugge
4
2
1
0
1
3
2
3
Union
3
3
1
2
0
4
3
4
KRC Genk
3
2
1
1
0
1
4
5
Antwerp
3
3
1
2
0
1
4
6
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
4
6

Union leeft ontspannen toe naar "belangrijkste match voor bijna iedereen": "Een beetje stress mag"

 vr 26 mei 2023 14:02
Karel Geraets en Senne Lynen op de persconferentie van Union.

Karel Geraerts en Senne Lynen oogden rustig voor de pers vooruitblikkend naar het nu al beladen duel van zondagmiddag bij Antwerp. "De focus ligt bij onszelf. Wat in Antwerpen gebeurt, daar staan wij niet bij stil", klinkt het. 

"Er heerst een gezonde nervositeit", vertelt Karel Geraerts. "Persoonlijk tel ik de dagen af naar zondag." 

 

Het duidt dat Union-trainer niet kan wachten om een statement te maken op de Bosuil, de plek waar hij dit seizoen al twee keer verloor: "Derde keer goede keer of hoe noemen ze dat", grapt hij. 

Het gaat om de belangrijkste wedstrijd voor iedereen bij Union. Dat geldt ook zo bij Antwerp.

Karel Geraerts, trainer Union

"Het gaat zeker niet over wraak. Het gaat om de belangrijkste wedstrijd voor iedereen bij Union. Dat geldt ook zo bij Antwerp. Behalve misschien voor Toby Alderweireld omdat hij misschien al belangrijkere matchen heeft gespeeld."

"Mentale aspect zal een rol spelen"

Eén ding lijkt zeker: geschiedenis is in de maak. Of het nu aan de kant van Antwerp is, of aan de kant van Union. Voor beide clubs zou het historisch zijn en dat speelt volgens de trainer van Union een belangrijke rol. Daarom had Geraerts met zijn ploeg deze week een extra groepsgesprek.


"We hebben nog over het mentale aspect van de match van zondag gesproken", knikte hij. "De wedstrijd zal mede in het hoofd gespeeld worden."


"Ik heb zelf de groep toegesproken, ook over vergelijkbare situaties in mijn eigen spelerscarrière. Op mijn eigen manier probeer ik de spelers op alle mogelijke manieren klaar te krijgen. Ik doe het zoals ik het zelf aanvoel. Ik ben overtuigd van deze manier van werken."

Dat voetbalminnend Antwerp aan het opleven is, kan de Union-coach plaatsen. "Ik begrijp de spanning die daar leeft. Een kampioenschap is al heel lang geleden voor zo'n grote club."


"Maar dat is traditioneel zo op het einde van het seizoen en al zeker wanneer het gaat tussen twee clubs die al lang hebben moeten wachten op een titel."

Wat in Antwerpen gebeurt, daar staan wij niet bij stil. We hebben het in eigen handen.

Karel Geraerts, trainer Union

"Al ligt de focus volledig op onszelf", legt hij uit. "Wat er daar gebeurt, daar staan wij niet bij stil. We hebben het in eigen handen."


De verschillende scenario's zijn gekend in de Brusselse kleedkamer: "Met een gelijkspel schiet niemand iets op. Er moet gewonnen worden.  Er zal zeker gespeeld worden voor een overwinning."

Lynen: "In Europa getoond dat we ermee om kunnen gaan"

Ook Senne Lynen kijkt reikhalzend uit naar zondag: "Als kleine jongen droom je van zulke wedstrijden. Daarvoor ben je voetballer geworden. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen."

Ik heb liever een kolkend stadion, dan lege tribunes.

Senne Lynen, Union

Opgegroeid in het Antwerpse, weet Lynen maar al te goed wat hem zondag te wachten staat: "Voetbal leeft er enorm. Maar wedstrijden van ons in Berlijn en Leverkusen hebben getoond dat wij daar klaar voor zijn. Ik heb liever een kolkend stadion, dat dat er lege tribunes zijn."


En de stress? "Alles onder controle, we zijn geen gekke dingen aan het doen. We bereiden ons voor zoals andere wedstrijden. Die wedstrijd is het gevolg van iets waar je een heel seizoen lang voor gewerkt heb en daar mogen we fier op zijn. Een beetje stress mag dan wel."