Ga naar de inhoud

SD Worx dendert onverstoord verder met 1-2-3'tje in Thüringen, dubbelslag voor Bredewold

 wo 24 mei 2023 16:11
Bredewold mocht vieren in Duitsland.

In het vrouwenpeloton lijkt geen kruid gewassen tegen SD Worx. De Nederlandse formatie won na de ploegentijdrit in de Thüringen Ladies Tour ook de tweede etappe en palmde het hele podium in: Mischa Bredewold soleerde naar winst en de leiderstrui, Barbara Guarischi en Lorena Wiebes sprintten naar plekken twee en drie.

De dominantie van SD Worx in het vrouwenpeloton is dit seizoen zo groot, dat het soms wel lijkt alsof de rest er voor spek en bonen bij rijdt.

 

Dinsdag opende de Nederlandse formatie de Thüringen Ladies Tour met winst in de ploegentijdrit, Lotte Kopecky mocht als eerste de leiderstrui aantrekken.

 

Woensdag ging SD Worx onverstoord verder op dat elan. Aan het eind van de heuvelachtige etappe zette Kopecky samen met Europees kampioene Lorena Wiebes een aanval van ploeggenote Mischa Bredewold op de rails.   

 

Bredewold geraakte voorop met drie concurrentes, gooide die op een helling allemaal uit het wiel, en stoomde de laatste tien kilometer solo naar de overwinning. 

 

De 22-jarige renster kon het sprintende peloton met afhouden en zag wat later met Barbara Guarischi en Wiebes twee ploegmates het feestje compleet maken.

 

Bredewold start donderdag als leidster. De korte derde rit in en rond Schmölln lijkt op papier opnieuw weggelegd voor de sprintersbenen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Thüringen Ladies Tour (Pro)
        winnaar leider
23/05 rit 1 (TTT) Schleiz - Schleiz 9 km SD Worx Kopecky
24/05 rit 2 Gera - Gera 153 km Bredewold Bredewold
25/05 rit 3 Schmölln - Schmölln 95 km Guarischi  Bredewold
26/05 rit 4 Gotha - Gotha 135 km Uneken Bredewold
27/05 rit 5 Schmalkalden - Schmalkalden 133 km Wiebes Wiebes
28/05 rit 6 Mühlhausen - Mühlhausen 152 km Kopecky Kopecky