BEKIJK: Dante Vanzeir scoort (en mist) in de Amerikaanse beker

wo 24 mei 2023 09:09
Dante Vanzeir
Dante Vanzeir heeft net verlengingen afgedwongen voor New York Red Bulls.

Enkele dagen na zijn terugkeer in de Amerikaanse voetbalcompetitie heeft Dante Vanzeir (25) weer de weg naar het doel gevonden. Hij scoorde in de beker tegen Cincinnati, maar liet ook een strafschop liggen.

Vorig weekend kwam Dante Vanzeir terug uit schorsing, vannacht kwam hij weer in de gratie bij de supporters van New York Red Bulls.

Met een volley in de extra tijd dwong hij verlengingen af in de 1/8e finales tegen Cincinnati.

Een oude bekende had de score geopend voor de bezoekers. Met een afstandsschot net voor de rust maakte Yuya Kubo (ex-Gent) er 0-1 van.

De late gelijkmaker van Dante Vanzeir:

Met 1-1 op het bord kwamen er verlengingen aan te pas. Die leverden niks op, de Amerikaanse voetbalfans mochten zich opmaken voor strafschoppen.

Daarin liep het mis voor Dante Vanzeir. Hij mocht de eerste nemen voor New York Red Bulls, maar trapte te slap in.

Vanzeir was de enige die miste vanaf de stip, zijn ploeg verloor de penaltyreeks met 3-5.

Volgend weekend revanche in de competitie tegen Seattle?