Bart Swings neemt vrede met één BK-titel en gunt ook ploegmaat zege

 zo 21 mei 2023 19:06
Bart Swings gunde Jason Suttels ook een overwinning op de weg.

Met twee Belgische titels heeft Stien Vanhoutte beter gedaan op het BK skeeleren op de weg dan Bart Swings. De olympische schaatskampioen nam vrede met één titel en gunde de overwinning in de afvallingskoers aan ploegmaat Jason Suttels.

Stien Vanhoutte schoot twee keer raak op het BK op de weg in Leuven. Ze won zowel de "one lap" over één ronde als de afvallingskoers. Zo schreef de West-Vlaamse ook de allroundtitel op haar naam.

 

Bij de mannen was Bart Swings het sterkst over één ronde. De olympische schaatskampioen was Robbe Beelen, Indra Médard en Suttels te snel af. 

 

In de afvallingskoers over tien kilometer bij de mannen waren Swings en Suttels een klasse apart. Suttels mocht de streep als eerste passeren en won zo ook de allroundtitel.

 

Net als Vanhoutte boekte Lyssa Vansteenkiste bij de junioren twee zeges.

Suttels ook sterk op BK op de piste

Jorun Geerts en Jason Suttels waren gisteren al de grote winnaars op de eerste dag van het BK, op de piste van Reko Roller Club in Zemst.

 

In het algemeen klassement eindigden Stien Vanhoutte en Louka Leemans zaterdag achter Geerts (Reko Roller Club) als tweede en derde. Suttels (Roll & Skate Leuven) werd in de rangschikking gevolgd door Indra Médard en Brecht Lippens.    

 

Vanhoutte en Laurens Bergé wonnen de 200 meter. Als enige vrouwelijke skater bleef Vanhoutte onder de twintig seconden (19"587).

 

Geerts en Suttels tekenden voor de 1.000 meter. De puntenkoers over vijf kilometer leverde opnieuw zeges op Geerts en Suttels. Bij de junioren incasseerde Lyssa Vansteenkiste drie titels: 200, 1000 meter en puntenkoers.

 

Swings deed enkel mee aan het BK op de weg, niet op de piste. Over twee maanden zal hij meestrijden voor de Europese titels.