Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  21 - Venaria Reale - Turijn
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tweevoudig ritwinnaar Nico Denz is grote fan van... schlagermuziek: "Het is bijna zijn religie"

 za 20 mei 2023 18:57
Nico Denz staat erom bekend zijn liefde voor schlagermuziek te delen met zijn kamergenoten.
Nico Denz staat erom bekend zijn liefde voor schlagermuziek te delen met zijn kamergenoten.

Met 2 ritzeges in de Giro op 3 dagen tijd verkeert Nico Denz (Bora Hansgrohe) in de vorm van zijn leven. Zonder twijfel heeft de Duitser dat samen met zijn ploegmaats gevierd in zijn favoriete stijl: met veel schlagermuziek. "Schlager is de beste muziek om op te dansen."

3 weken de kamergenoot zijn van Nico Denz in een Grote Ronde. Dan kan je maar best een noise cancelling hoofdtelefoon meegenomen hebben.

 

Martijn Tusveld, zijn kamergenoot tijdens de Giro van 2020, kan erover meepraten.

 

"Ik zit hier al een uur lang met mijn hoofdtelefoon aan om de muziek weg te houden. Het is zó luid, maar wel grappig om hem zo te zien genieten."

 

Een filmpje van DSM, de toenmalige ploeg van Denz, geeft een inkijk in het leven met de Duitser als kamergenoot.

 

"Ik nam samen met mijn vrouw danslessen voor ons huwelijksfeest", vertelt Denz. "Zo ontdekten we dat we deze muziek wel leuk vinden. Schlager is de beste muziek om op te dansen."

Schlagermuziek is bijna zijn religie.

Martijn Tusveld, kamergenoot van Denz tijdens de Giro van 2020

"Iedereen zegt dat ze niet houden van schlager, maar als je een liedje opzet dan schiet het feestje in gang en kent iedereen de tekst."


Denz demonstreert door een schlagerhit aan te zetten. "Het is moeilijk om te stoppen met bewegen als dit liedje aan staat. Martijn houdt er ook van."


"Ik kan niet zeggen dat ik het haat, want dan zal Nico me vermoorden denk ik. Schlagermuziek is bijna zijn religie", reageert Tusveld. 


Bekijk hieronder de volledige video waarin Denz zijn liefde voor schlagermuziek met Tusveld - en de hele wereld - deelt.

Gerelateerd: