Ga naar de inhoud

Bakelants en Dumoulin discussiëren over De Lie: "Moest hij wel rijden in Duinkerke?"

 vr 19 mei 2023 11:02

Het verdict voor Arnaud De Lie na zijn val in de Ronde van Duinkerke was hard. De 21-jarige renner van Lotto-Dstny werd afgevoerd naar het ziekenhuis met een stevig medisch bulletin en staat weken aan de kant. Volgens Jan Bakelants had dat niet hoeven te gebeuren. 

Tijdens Wielerclub Wattage maakte Jan Bakelants plots een opvallende bedenking: moest Arnaud De Lie wel starten in de Ronde van Duinkerke?

 

"Je kan je afvragen of Arnaud De Lie met de renner die hij is of zal worden iets te zoeken heeft in de Ronde van Duinkerke", is de analist en kersvers gravelbiker scherp. "Moet zijn horizon niet verbreed worden?"

 

"Als een ploeg zijn belangrijkste asset (troefkaart, red.) wil inzetten, moet je kijken waar je dat doet", maakt hij zijn redenering af.

 

"Het klopt dat je overal kan vallen. Het kan op training, het kan in de Tour de France. Maar waarom zou je het risico nemen om te vallen met je beste renner in een koers die het verschil niet maakt?"

 

"Misschien was het interessanter om iemand als Caleb Ewan naar de Ronde van Duinkerke te sturen, zodat die vertrouwen kan tanken voor de Tour."

Die jongen is 21, die kan je toch niet in Tour, Giro en Vuelta gaan opstellen?

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin is het niet helemaal eens met Jan Bakelants: “Ik vind niet dat zijn voorjaar van die aard was om hem alleen maar in World Tour-koersen in te zetten."

 

"Akkoord, hij was sterk in de Omloop het Nieuwsblad. Daarnaast was hij goed in de Brabantse Pijl. Maar was het deelnemersveld daar zo sterk? Ik denk het niet. Die jongen is 21, die kan je toch niet in Tour, Giro en Vuelta gaan opstellen?"

 

“Ach, als we 5 uur op de fiets hadden gezeten, dan hadden we er even lang over kunnen discussiëren."

Of bekijk de aflevering op VRT Max

Gerelateerd: