Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Doe mee met de giromanager 2024!
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tom Dumoulin in Wielerclub Wattage: "Zó onterecht dat Remco ook nog de hoon van een natie over zich krijgt"

 do 18 mei 2023 11:42
Volgens de Gazzetta had Remco Evenepoel de roze trui oneer aangedaan.

De gedwongen opgave van Remco Evenepoel was in de tweede zaalshow van Wielerclub Wattage uiteraard een van de belangrijkste thema's. Wanneer de valse beschuldigingen uit Sloveense en Italiaanse hoek ter sprake komen, beginnen Tom Boonen en kersvers lid Tom Dumoulin te steigeren.

Het was de Sloveense wielerdirecteur die als eerste twijfel uitte over de echte redenen van Remco Evenepoel om uit de Giro te stappen, iets wat later door de nochtans toonaangevende sportkrant La Gazzetta dello Sport werd overgenomen.

 

Bij Soudal - Quick Step reageerden ze als door een wesp gestoken, iets wat Tom Boonen en Tom Dumoulin maar al te goed begrijpen.

 

"Ik denk toch dat zoiets in zijn hoofd gaat zitten. Hij krijgt dit natuurlijk ook te horen en dat is niet leuk", zegt Dumoulin.

 

Dirk De Wolf bevestigt: "Ik heb de papa van Remco gehoord en die zei dat Remco dat ook allemaal leest. Remco zou gezegd hebben: "Moet ik dat allemaal ook nog op mijn nek krijgen? Ik was ook liever in de Giro gebleven, maar als ik ziek ben, ben ik ziek. Amen en uit.""

 

"Ik vind dit zó kwalijk", gaat Dumoulin voort. "Die jongen is het meest van iedereen teleurgesteld en hij krijgt nu nog eens de hoon van een hele natie over zich heen. Zó onterecht."

 

"Dit tart toch alle verbeelding", schudt ook Boonen onbegrijpend het hoofd. "Dat die mannen nog maar het lef hebben om dat aan te halen. Heel hun seizoen was op die koers afgestemd! Als je zoiets brengt, dan moet je met harde bewijzen komen."

Remco zei over de beschuldigingen: "Moet ik dit ook nog allemaal op mijn nek krijgen?"

Dirk De Wolf in Wielerclub Wattage

Of bekijk de aflevering op VRT Max