Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Raonic na twee jaar eindelijk terug, Kyrgios mist na Australian Open ook Roland Garros

 di 16 mei 2023 16:12
Raonic in actie op een grastoernooi.
Raonic speelde zijn laatste toernooi in 2021.

De Canadese toptennisser Milos Raonic neemt volgende maand deel aan het grastoernooi van Rosmalen. Voor de voormalige nummer drie van de wereld wordt het de eerste competitie sinds juli 2021. De 32-jarige Canadees sukkelde lang met een hamstringblessure.

Vandaag heeft de organisatie van het grastoernooi in Rosmalen de deelnemerslijst bekend gemaakt. Daarop prijkt voor het eerst sinds lang de naam van Milos Raonic. Nadat hij eind juli 2021 werd uitgeschakeld in de eerste ronde van het toernooi van Atlanta, speelde Raonic geen enkele wedstrijd meer.

 

Een hamstringblessure was de schuldige voor de lange afwezigheid, maar nu is de finalist van Wimbledon in 2016 dus eindelijk terug. Hij kon gebruik maken van zijn beschermde ranking om mee te doen aan het toernooi, dat van 12 tot 18 juni plaatsvindt.

 

Naast Raonic zijn er nog enkele grote namen te bewonderen op het Nederlandse gras. Zo doen ook onder meer de Rus Daniil Medvedev (ATP 3), de Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP 10) en de Nederlandse titelverdediger Tim van Rijthoven (ATP 154) mee in 's-Hertogenbosch. Er nemen geen Belgen deel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen Kyrgios op Roland Garros

Nick Kyrgios ligt wel nog steeds in de lappenmand. De 28-jarige Australiër heeft zich vandaag afgemeld voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Zijn laatste optreden op het Franse toernooi dateert ondertussen al van 2017. 

 

Eerder dit jaar moest Kyrgios ook al verstek laten gaan voor de Australian Open. Net voor die Australian Open kreeg hij last van kniepijn, waarna een operatie volgde. Ondertussen heeft hij nog steeds last van de naweeën van die operatie en moet hij dus opnieuw passen voor een grandslamtoernooi. Vorig jaar nog speelde Kyrgios op Wimbledon zijn eerste finale op een grandslamtoernooi.