Ga naar de inhoud

Thomas Detry: "Ik denk dat Thomas Pieters de LIV Tour heel leuk vindt"

 vr 12 mei 2023 14:57
In 2018 wonnen Thomas Detry en Thomas Pieters samen de World Cup of Golf.

Thomas Detry had deze week de schijnwerpers op de Soudal Open moeten delen met zijn goeie vriend Thomas Pieters. Maar Pieters speelt deze week in de VS een LIV-toernooi. "Ik vind het jammer, maar begrijp zijn keuze helemaal."

De vriendschap van Thomas Detry en Thomas Pieters gaat al lang terug. Ze speelden samen college golf in de VS en wonnen in de Belgische kleuren de World Cup of Golf in 2018.

 

Detry wist dus dat Pieters wel oren had naar de LIV Tour. "We hebben daar vorig jaar beetje over gepraat", zegt Detry. "Vorige zomer had hij bijna getekend voor LIV, maar toen heeft hij toch niet de keuze gemaakt. Maar nu heeft hij toch beslist om de overstap te maken."

 

"We gingen samen wat PGA-toernooien spelen, dus ik vind het een beetje teleurstellend dat we niet meer samen zijn. Maar we zien elkaar volgende week op het PGA Championship en we zullen elkaar zien op de andere majors. Hopelijk kunnen we de volgende jaren nog vaak samen spelen."

 

Een oordeel vellen over de beslissing van Pieters doet Detry niet. "Ik begrijp zijn keuze helemaal. Ik denk dat hij de LIV Tour heel leuk vindt en ik wens hem veel succes."

Pieters: "Naast golf heb je nog een ander leven"

Detry heeft een punt, want Pieters lijkt zich te amuseren op de LIV Tour. Vooral het team-aspect trok Pieters aan. Dat vertelde onze landgenoot een tijdje geleden in een Amerikaanse golfpodcast.

 

"Als kind droom je ervan om op de PGA Tour te spelen en toernooien te winnen. Dat heb ik geprobeerd, maar ik had heimwee en voelde me eenzaam. En als je naast de golfbaan niet gelukkig bent, dan haal je geen resultaten."

 

"Dat had ik niet in Europa en ook niet op de LIV Tour. Op het vorige toernooi ging ik 's avonds eten met Harold Varner III en Talor Gooch (zijn teamgenoten)."

 

"Voor mij is dat normaal, want naast golfer heb je nog een ander leven. Maar mijn ploegmaats zeiden dat dat op de PGA Tour nooit gebeurt en dat vind ik triestig." Het etentje na de teamzege in Singapore zal ongetwijfeld ook leuk geweest zijn.

Gerelateerd: