Ga naar de inhoud

Edward Theuns boekt eerste succes in 2 jaar in Ruddervoorde Koers

 wo 10 mei 2023 22:08
" "
Edward Theuns is de beste in de 67e Sint-Elooisprijs op de nationale kalender van de Belgische bond.

Edward Theuns heeft in het West-Vlaamse Ruddervoorde de 67e editie van de Sint-Elooisprijs gewonnen. Onze 32-jarige landgenoot van Trek-Segafredo was in de profkoers op de nationale kalender na 15 ronden van 11,1 km de snelste in een sprint met zijn tienen. De Fransman Samuel Leroux werd tweede, de Nederlander David van der Poel derde.

Al kort na de start gingen Theuns en Leroux in de aanval. Dit tweetal zat ook in de vlucht die zich daarop vormde met 22 renners.

Met nog 2 ronden voor de boeg spatte de kopgroep uit elkaar: Joran Wyseure, David van der Poel, Sander De Pestel, Andreas Goeman, Maxime Jarnet, Samuel Leroux, Kenny Molly, Peter Schulting, Gerben Kuypers en Edward Theuns trokken met een mooie voorsprong de slotronde in. 

Het was snel duidelijk dat de winnaar uit dit gezelschap zou komen. In de sprint toonde Theuns dat hij met voorsprong de snelste was vooraan. Op de erelijst volgt hij Stan Dewulf op.

Het is voor Theuns de eerste zegepraal van 2023. En de eerste sinds mei 2021, toen hij de 5e rit won in de Ronde van Hongarije.