Ga naar de inhoud

Roeier Tim Brys droomt van Spelen in skiff: "Heb nu het lichaam om competitief te zijn"

 di 9 mei 2023 15:44
Op de Olympische Spelen in Tokio zat Tim Brys nog samen met Niels Van Zandweghe in één boot.
Op de Olympische Spelen in Tokio zat Tim Brys nog samen met Niels Van Zandweghe in één boot.

Drie weken voor het EK roeien heeft Tim Brys afgelopen weekend vertrouwen getankt met 2 zeges op de internationale meeting in Gent. "Het EK wordt een goeie graadmeter voor mij", zegt Brys, die het nu probeert in de skiff.

Op het BK moest Tim Brys onlangs nog de Belgische titel aan de jonge Aaron Andries laten. Zijn goeie prestaties in Gent afgelopen weekend waren dan ook een opsteker voor de 30-jarige roeier.

 

"Na de ontgoocheling van het BK wilde ik in Gent tonen dat ik de voorbije 2 weken nog goed heb kunnen werken. Ik ben dan ook supercontent", vertelt Brys aan Sporza.

 

Twee jaar geleden zat Brys nog in de lichte dubbeltwee op de Olympische Spelen. Vorig jaar experimenteerde hij met de dubbelvier en nu waagt hij zijn kans in de open skiff, de zwaarste en meest prestigieuze klasse in het roeien.

Ik heb nu 2 kg aan spiermassa gewonnen. Dat geeft me wel veel vertrouwen.

Tim Brys

'Het is nog wat zoeken voor mij", geeft Brys toe. "Ik had tot nog toe niet echt het lichaam om competitief te zijn in de skiff. Ik heb nu 2 kg aan spiermassa gewonnen. Dat geeft me wel veel vertrouwen en ook voel ook dat ik de boot goed meeheb. Ik heb echt aan kracht gewonnen."

 

"Het EK over 3 weken wordt mijn eerste grote toernooi in de skiff sinds 8 jaar. Het is wat nieuw voor mij. Ik krijg wel veel vertrouwen van mijn trainer. Ik moet er echt in geloven. Ik trek binnenkort wel met volle moed naar het EK. We zullen wel zien waar we stranden."

 

Brys werkt nu samen met coach Dirk Crois, die in het verleden al Tim Maeyens en Hannes Obreno naar een finaleplaats op de Spelen loodste. "Hij weet waarmee hij bezig is. Het EK wordt een heel goeie graadmeter. We proberen ons zeker te plaatsen voor het WK. Dat wordt heel belangrijk voor mij."