Ga naar de inhoud

Na 11 seizoenen in Serie A valt het degradatiedoek voor Sampdoria

 ma 8 mei 2023 21:05
Bram Nuytinck, ex-Anderlecht, zakt naar de Serie B.

Sampdoria degradeert uit de Italiaanse Serie A. Een 2-0-nederlaag op het veld van Udinese was na 11 seizoenen in de hoogste divisie de doodsteek voor het team uit Genua. Geen verrassing, want zowel sportief als financieel verliep het seizoen dramatisch.

Het degradatiespook waarde al even rond in Genua en nu is het doek definitief gevallen. Met 17 punten uit 34 wedstrijden kan Sampdoria een plek bij de laatste drie niet meer ontlopen. 

 

Spezia (18e met 27 punten) en Cremonese (19e met 24 punten), de ploeg van Cyriel Dessers, kunnen zich wel nog redden met nog vier speeldagen voor de boeg.

 

Dat uitgerekend stadsgenoot Genoa de omgekeerde beweging maakt naar de Serie A, maakt het extra pijnlijk voor Sampdoria. Het zakt voor het eerst sinds 2012. Een keer werd de club kampioen, in 1991. Een jaar eerder won het de Europabeker der Bekerwinnaars door in de finale Anderlecht te verslaan.

 

Met de degradatie eindigen de kopzorgen van Sampdoria nog niet, want ook financieel zijn er moeilijkheden. De lonen van de spelers werden niet op tijd betaald en het bestuur van de club heeft een deal moeten sluiten met de spelers om een sportieve sanctie te vermijden.

 

De huidige eigenaar van de club, Massimo Ferrero, moest eind 2021 nog aftreden als voorzitter, nadat hij was gearresteerd in het kader van een frauduleus failissement. Hij zou naar verluidt bereid zijn om de club te verkopen.

 

In februari liepen de gemoederen nog extra hoog op, nadat er een doos met een varkenskop was achtergelaten aan het hoofdkantoor van de club. Daarin zat een boodschap waarin Ferrero en vicevoorzitter Antonio Romei werden bedreigd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.