Ga naar de inhoud

Wereldbeker paracycling Oostende: Hordies en Deberg pakken goud, zilver voor Celen en Van de Steene

 za 6 mei 2023 19:05
" "
Maxime Hordies rijdt in de MH1-klasse.

Maxime Hordies (MH1), Jean-François Deberg (MH3), Tim Celen (T2) en Jonas Van de Steene (MH4) hebben het Belgische palmares op de Wereldbeker paracycling in Oostende aangedikt. Na hun tijdritmedailles waren er vandaag ook medailles op de weg: goud voor Hordies en Deberg en zilver voor Celen en Van de Steene.

De Belgische medailleoogst voor de tijdritten op donderdag en vrijdag staat op 5. Vandaag en morgen staan de wegritten op het programma, dus wist men bijna zeker dat er nog medailles zouden volgen.

Tim Celen (25) zorgde voor het eerste eremetaal op de weg, over 34 km in de T2-klasse. De regerende wereldkampioen moest voor de laatste bocht een klein gaatje laten op de Amerikaan Dennis Connors.

 

Celen kwam nog terug met zijn driewieler en spurtte samen met Connors en de Duitser Maximilian Jäger voor goud. Het werd zilver, achter Connors, voor Jäger.

"Ik koerste om te winnen, maar het liep niet helemaal zoals ik wou. Maar dat is koers, ik kan ermee leven", reageerde Celen, die tegen de chrono brons veroverde.

"Ik ben beter gebaat bij een iets lastiger parcours met meer hoogtemeters, dan kan ik de koers hard maken. Kijk maar naar de Ronde van vorige week (die hij won, red). Achteraf ben ik dan ook tevreden over de week."

Maxime Hordies deed wat later een kleur beter. De MH1-rijder legde de 6 ronden (41,1 km) af in 1u38'00". De 27-jarige handbiker had 4 seconden over op nummer 2 Fabrizio Cornegliani uit Italië. De Tsjech Patrik Jahoda had het brons. Donderdag had Hordies zilver behaald in de tijdrit.

 

In de MH4-wegrit was er ook een medaille weggelegd voor handbiker Jonas Van de Steene. Hij legde in Oostende beslag op de 2e plaats, goed voor zilver. Van de Steene zet zo zijn knappe reeks voort: hij stond in 2023 al in elke UCI-wedstrijd op het podium.

De laatste gelauwerde Belg was Jean-François Deberg. De MH3-rit van 62,4 km kende een spannende ontknoping: liefst met z'n elven sprintten ze voor de zege. Deberg trok aan het langste eind. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: