Ga naar de inhoud

1x zilver en 2x brons voor België op de openingsdag van de Wereldbeker paracycling in Oostende

 do 4 mei 2023 18:02
Hordies
Maxime Hordies (archieffoto) veroverde zilver.

België heeft op de eerste dag van de Wereldbeker paracycling in Oostende meteen 3 medailles in de wacht gesleept: Maxime Hordies miste het goud in de tijdrit op 5 seconden, Jonas Van de Steene en Tim Celen waren goed voor brons.

Op donderdag en vrijdag staan de tijdritten op het programma in Oostende, in het weekend worden de wegritten afgewerkt. 9 Belgen mochten meteen aan de bak op de openingsdag en 3 daarvan eindigden op het podium.

 

Maxime Hordies zorgde met zilver in de MH1-klasse voor het beste Belgische resultaat. Hij legde de 21 kilometer af in 43'40" ofwel 5 seconden trager dan de Italiaanse winnaar Cornegliani.

Jonas Van de Steene en Tim Celen waren allebei goed voor brons. Van de Steene legde het parcours in de MH4-klasse af in 28'58", op 38 seconden van de Nederlander Geert Schipper.

In de MT2-klasse van Celen kregen we een spannende strijd, want de top 4 eindigde binnen 20 seconden van elkaar. De 34'11" van de Belg was uiteindelijk de 3e tijd. De Duitse winnaar Maximiian Jäger was 11 seconden sneller.