Ga naar de inhoud

Dupont sprint opnieuw naar ereplaats in Griekenland, Portugees Leitao pakt eindzege

 za 6 mei 2023 13:40
" "
De Portugees Iuri Leitao pakte gisteren de kop met zijn winst in rit 3, vandaag eindigde hij 2e.

Timothy Dupont heeft de Ronde van Griekenland beëindigd, zoals hij die begonnen was: met een zesde plaats in de massaspurt. De zege in de slotrit vandaag was voor de Pool Stanislaw Aniolkowski, zijn 2e deze week. De Portugees Iuri Leitao gaf zijn leiderstrui niet meer af. 

Bekijk de sprintfinish:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

4 ritten in lijn stonden er in Griekenland op het menu, 4 keer was er een massasprint. De plaatsjes van Dupont: 6, 1, 2, 6. Goed voor een 10e plek in het eindklassement voor de man van Tarteletto-Isorex.

Na 133 kilometer tussen Costa Navarino en Olympia toonde Aniolkowski zich vandaag sneller dan Leitao en de Duitser Pirmin Eisenbarth. De 26-jarige Pool van Human Powered Health had eerder deze week ook al de eerste etappe in lijn in Griekenland gewonnen.

In het eindklassement heeft Leitao 6 seconden voorsprong op de nummer 2, de Nieuw-Zeelandse proloogwinnaar Aaron Gate. De 24-jarige Leitao (Caja Rural-Seguros) had gisteren dankzij ritwinst voor de neus van Dupont de leidersplaats in het klassement veroverd.

Voor de Portugees, vooral bekend als baanwielrenner, is de eindzege zijn belangrijkste triomf op de weg. Aniolkowski wipte nog naar de derde plaats in de eindstand, op 9 seconden van Leitao.

uitslag rit 4
1. Stanislaw Aniolkowski (Pol) 133 km in 2u56'20"
2. Iuri Leitao (Por) z.t.
3. Pirmin Eisenbarth (Dui)  
6. Timothy Dupont  
eindstand
1. Iuri Leitao (Por) in 15u04'58"
2. Aaron Gate (NZe) op 6"
3. Stanislaw Aniolkowski (Pol) 9"
10. Timothy Dupont 26"
Gerelateerd: