Ga naar de inhoud

Timothy Dupont sprint in Griekenland naar zijn eerste overwinning van het seizoen

 do 4 mei 2023 16:01
Timothy Dupont maakt het zegegebaar in Griekenland.
Timothy Dupont maakt het zegegebaar in Griekenland.

Timothy Dupont heeft de 2e etappe in de Ronde van Griekenland op zijn naam geschreven. Onze landgenoot was in Kalamata de snelste in de sprint van het peloton. Voor de renner van Tarteletto-Isorex is het zijn eerste seizoenszege.

Na 2 dagen op Kreta kreeg het peloton donderdag op het Griekse vasteland een etappe van 178 voor de kiezen, tussen Mycenae en Kalamata.

 

Een kopgroepje van 8 renners werd ingerekend op de 1e klim van de dag, waar 5 andere renners het hazenpad kozen. In dat kwintet was de Tsjech Otruba een bedreiging voor de leiderstrui van Aaron Gate, waardoor ook die vlucht geen lang leven beschoren was.

 

Ook de Italiaan Tarozzi deed samen met 2 kompanen een gooi naar de ritzege en de leiderstrui, maar het peloton had zijn zinnen gezet op een massasprint.

 

Daarin bleek de 35-jarige Timothy Dupont over de snelste benen te beschikken. Voor onze landgenoot is het zijn eerste zege van het seizoen en ook zijn eerste voor zijn nieuwe werkgever Tarteletto-Isorex. Aaron Gate behoudt de leiderstrui.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: