Ga naar de inhoud

Pool Aniolkowski sprint nul weg voor Human Powered Health in Ronde van Griekenland

 wo 3 mei 2023 15:38
Aniolkowski laat zijn team juichen.

Human Powered Health mag (eindelijk) een fles champagne uit zijn koelkast halen. In de Ronde van Griekenland zorgde hun sprinter Stanislaw Aniolkowski voor de eerste overwinning van het seizoen. De Pool was onder anderen sneller dan onze landgenoten Timothy Dupont en Louis Blouwe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Pool Stanislaw Aniolkowski heeft in een groepssprint de eerste etappe in lijn gewonnen van de wielerronde van Griekenland, een vijfdaagse wedstrijd van het UCI-niveau 2.1.

 

Hij zorgde zo voor de eerste seizoenszege van zijn Amerikaanse ploeg Human Powered Health.

 

Na een heuvelachtige etappe van 187 kilometer, met start en aankomst in Heraklion, was de 26-jarige Aniolkowski de snelste in de sprint van een uitgedund peloton.

 

Hij haalde het met beperkte voorsprong voor de Portugees Iuri Leitao. De Amerikaan Tyler Stites werd derde, de Belgen Timothy Dupont (Tarteletto-Isorex) en Louis Blouwe (Bingoal WB) respectievelijk zesde en achtste.   

 

In het algemene klassement blijft de Nieuw-Zeelandse proloogwinnaar Aaron Gate (Bolton Equities Black Spoke) aan de leiding. De Ronde van Griekenland duurt nog tot en met zaterdag.

Bekijk de volledige daguitslag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.