Ga naar de inhoud

Red Flames in groep des doods met Nederland en Engeland in Nations League

 di 2 mei 2023 14:15
De Red Flames hadden weinig meeval bij de loting.

De Red Flames staan voor een aartsmoeilijke opdracht in de eerste editie van de Nations League voor vrouwen. Met Engeland en Nederland kwamen ze terecht in de groep des doods.

Voor de eerste editie van de Nations League staat er een heel mooie beloning klaar: twee Europese landen kunnen er een ticket bemachtigen voor de Olympische Spelen in Parijs. 

 

Maar de weg naar de Spelen zal bijzonder moeilijk zijn voor de Flames. Bij de loting kwamen Europees kampioen Engeland en vicewereldkampioen Nederland uit de bus. Schotland vervolledigt de groep.

 

De wedstrijden staan tussen eind september en begin volgend jaar gepland. Het concept van de Nations League voor vrouwen is gelijkaardig aan dat van het mannenvoetbal.

 

51 landen werden onderverdeeld in drie competities op basis van hun positie op de wereldranglijst: divisie A en B met 16 landen en divisie C met 19 landen. De vier groepswinnaars in divisie A strijden in februari 2024 om de Nations League-titel.

 

De nieuwe Nations League heeft ook invloed op de kwalificaties voor het EK 2025 (en nadien het WK 2027). Eind juli is er eerst nog het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. Daarvoor konden de Red Flames zich niet plaatsen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Serneels: "Had iets minder zware loting mogen zijn"

Bondscoach Ives Serneels is zich bewust van de loodzware loting.

 

"Engeland is de Europese kampioen. We hebben tegen hen de finale gespeeld op de Arnold Clark Cup waarin we met 6-1 verloren en duidelijk onze meerdere moesten erkennen."

 

"Nederland kennen we natuurlijk ook zeer goed. In hun aanloop naar het WK spelen we nog een oefenwedstrijd tegen hen (op 2 juli, red.)."

 

"Nederland is de verliezende finalist van het vorige WK en is nu opnieuw een van de favorieten", zegt Serneels.

 

"Dat zijn dus twee ontzettend sterke tegenstanders. Maar ook Schotland is geen te onderschatten opponent. We mogen ons niet miskijken op hen. Bijna de hele kern speelt op het hoogste niveau in Engeland.

 

De conclusie van Serneels: "Het had een iets minder zware loting mogen zijn."