Ga naar de inhoud

André Greipel wordt bondscoach van Duitsland: "Spannende taak"

 za 29 april 2023 11:58
André Greipel
André Greipel kent u vooral uit zijn succesvolle periode bij de Lotto-ploeg.

Sven Vanthourenhout heeft er een bekende collega bij. Voormalig topsprinter André Greipel (40) wordt de nieuwe bondscoach van de nationale wielerploeg van Duitsland.

André Greipel volgt Jens Zemke op, die zich wil focussen op zijn huidige functie als sportief directeur van het Duitse WorldTour-team Bora-hansgrohe.

 

De 40-jarige Duitser noemt zijn nieuwe job een "grote uitdaging".

 

"Ik kijk er echt naar uit om met de atleten te werken, ik wil het beste uit hen halen. De huidige generatie is sterk. Met hen een team vormen en een gemeenschappelijk doel nastreven en dat succesvol uitvoeren, dat wordt een spannende taak."

 

"André brengt niet alleen een waanzinnige hoeveelheid ervaring in, hij is ook niet gebonden aan een team en kan dus vrij en neutraal handelen", aldus Marcus Burghardt, ex-renner en bestuurslid bij de Duitse wielerbond BDR.

11 ritten in de Tour

André Greipel zette in 2021 een punt achter zijn carrière. Zijn grootste successen kende hij in dienst van de Belgische Lotto-ploeg, waarvoor hij uitkwam tussen 2011 en 2018.

 

Op zijn palmares staan onder meer 11 etappezeges in de Tour, 7 in de Giro en 4 in de Vuelta. In totaal boekte de Duitser 158 profzeges.

Peter Sagan en André Greipel
André Greipel (r) klopt Peter Sagan (l) in de Tour.