Ga naar de inhoud

Trek-Segafredo schuift toptalent definitief opzij na kattenmoord

 vr 28 april 2023 16:22
Antonio Tiberi moet op zoek naar een nieuwe ploeg.

Trek-Segafredo heeft het contract van toptalent Antonio Tiberi vroegtijdig beëindigd. De 21-jarige Italiaan kwam in opspraak nadat hij de kat van een minister in San Marino had doodgeschoten. Hij zou zich tijdens zijn schorsing ook niet aan de afspraken van de Amerikaanse ploeg hebben gehouden.

Antonio Tiberi, voormalig wereldkampioen tijdrijden bij de junioren, schoot in juni vorig jaar een kat dood met een luchtbuks in San Marino, waar hij woont. Het bleek om de kat van Federico Pedini Amati, de minister van Toerisme van het dwergstaatje, te gaan.

 

Tiberi werd veroordeeld tot het betalen van 4.000 euro, moest 20 dagen loon inleveren van zijn ploeg en werd voorlopig weggehouden uit het peloton. 

 

"Ik heb heel erg veel spijt van mijn schaamtelijke actie", probeerde de Italiaan zich nog te excuseren. "Het was ontzettend dom en onverantwoord om die kat dood te schieten. Ik besefte de ernst pas na de feiten."

 

Trek-Segafredo leek Tiberi, die nog een contract had tot eind 2024, aan boord te houden, maar zet nu toch vroegtijdig een punt achter de samenwerking. "De daden van de renner tijdens zijn schorsing kwamen niet overeen met onze criteria voor een terugkeer", luidt het in een verklaring.

 

"Nu het contract van de renner is beëindigd, is hij vrij om bij een ander team te tekenen", klinkt het nog.  De vraag is maar wie Tiberi een tweede kans wil geven. Zijn naam werd alvast al gelinkt aan Astana.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: