Ga naar de inhoud

Tiberi door het stof na kattenmoord: "Ga geld geven aan en helpen bij organisaties voor zwerfkatten"

 di 28 februari 2023 17:07
Tiberi
Antonio Tiberi mag van zijn team 20 dagen niet koersen.

Antonio Tiberi heeft uitgebreid het boetekleed aangetrokken nu aan het licht is gekomen dat hij de kat van een minister uit dwergstaat San Marino heeft doodgeschoten. "Ik spreek pas nu, omdat ik zo beschaamd was."

"Ik heb heel erg veel spijt van mijn schaamtelijke actie", begint Antonio Tiberi zijn statement. "Het was ontzettend dom en onverantwoord om die kat dood te schieten. Ik besefte de ernst pas na de feiten."

 

"Ik wil geen excuses inroepen, ik aanvaard de gevolgen voor mijn daden. Het feit dat ik niet eerder sprak, was omdat ik beschaamd ben."

 

"Ik snap de kritiek van de fans en de media. Ik kan enkel mijn excuses aanbieden, net zoals ik aan mijn team heb gedaan, dat ongewild bij deze zaak is betrokken."

 

"Mijn gedrag was niet in lijn met hoe je je als topsporter en in het algemeen als weldenkend mens moet gedragen."

 

Tiberi biedt ook nog zijn excuses aan aan de minister wiens kat hij doodschoot en aan de bevolking van San Marino. "Maar ik wil niet dat het enkel bij excuses blijft. Ik wil zelf ook actie ondernemen."

 

"Daarom ben ik bereid om een deel van het prijzengeld dat ik dit seizoen zal verdienen, te schenken aan organisaties in San Marino die zich ontfermen over straatkatten. In mijn vrije tijd wil ik ook bij een van die organisaties gaan helpen."

Gerelateerd:
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.