Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Patrick Lefevere looft zijn superkopman Evenepoel: "Hij is dit voorjaar maar 4 dagen thuis geweest"

 zo 23 april 2023 21:58
Patrick Lefevere glunderde na Luik-Bastenaken-Luik.

Missie voorjaar redden: check? Remco Evenepoel zorgde dan toch voor de bevrijdende zege voor zijn ploeg Soudal-Quick Step. "Het is het resultaat van wat de buitenwereld niet ziet", haalde teammanager Patrick Lefevere zijn gram.

"De balans van het voorjaar wordt pas na Luik-Bastenaken-Luik gemaakt."

 

Het is een leuze die Patrick Lefevere hoog in het vaandel draagt. Niet onterecht vanuit het oogpunt van zijn ploeg. Soudal - Quick Step kende niet het beste voorjaar, maar in Luik zorgde superkopman Remco Evenepoel dan toch nog voor een vette vis.

 

De kopman van de blauwe brigade rondde het uitstekend ploegenspel in Luik-Bastenaken-Luik autoritair af.

 

"Vorig jaar hadden we ook een moeilijk voorjaar, maar we staan hier nu wel weer. En opnieuw heeft Remco gewonnen", was Lefevere duidelijk.

Er zullen wel opnieuw criticasters zijn die naar de val van Pogacar zullen verwijzen.

Patrick Lefevere

"Een aangekondigde triomf misschien, maar er zullen wel opnieuw criticasters zijn die naar de val van Pogacar zullen verwijzen."

 

Lefevere had na de wedstrijd dan ook vooral lof voor Evenepoel zelf. "Het is het resultaat van wat de buitenwereld eigenlijk niet ziet: hij is dit voorjaar vier dagen thuis geweest. Trainingskamp, hoogtestage, parcoursverkenningen en nog eens een hoogtestage ..."

 

En of het geloond heeft. Het leek erop alsof Evenepoel kon kiezen waar hij iedereen zou achterlaten.

 

Hij koos opnieuw voor La Redoute. "Dat was het plan. Versnellen op het einde van de beklimming en dan doortrekken op het knikje erna. We hebben die nieuwe lus dan ook grondig op voorhand verkend." 

Evenepoel kwam na een solo van 30 kilometer alleen binnen.

"Je zoekt toch steeds de bevestiging"

Ere wie ere toekomt. Ook de volledige ploeg rond Evenepoel was op de afspraak. Voor Lefevere geen verrassing. "Die groep hangt heel goed aan elkaar. Ze hebben samen drie weken hard getraind op de Teide."

 

Dit ook ter voorbereiding van de nakende Giro. "Die overwinning nu geeft toch een extra boost voor de Ronde van Italië. Je kunt zo veel trainen als je wil, maar je zoekt toch ook steeds bevestiging."

Gerelateerd: