Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
30
3
2
1
0
9
3
2
KV Mechelen
29
3
2
1
0
8
7
3
STVV
27
3
2
0
1
8
5
4
Standard
19
3
0
1
2
4
8
5
OH Leuven
19
3
1
1
1
4
4
6
Westerlo
15
3
0
3
0
2
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
3
1
1
0
0
5
1
2
KV Mechelen
3
2
1
1
0
5
5
3
STVV
4
2
1
0
1
5
3
4
Standard
1
1
0
0
1
0
0
5
OH Leuven
3
2
1
1
0
4
4
6
Westerlo
0
1
0
1
0
0
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
3
2
1
1
0
4
2
2
KV Mechelen
3
1
1
0
0
3
2
3
STVV
3
1
1
0
0
3
2
4
Standard
1
2
0
1
1
4
8
5
OH Leuven
1
1
0
0
1
0
0
6
Westerlo
0
2
0
2
0
2
5

Hein Vanhaezebrouck voelde desillusie komen door samenloop van 3 factoren: "Wij hadden álle problemen"

 ma 24 april 2023 06:30
" "
AA Gent geeft het zelf nog uit handen. Hein Vanhaezebrouck baalt.

Aw Aw Gent. Gisterenavond gebeurde het ondenkbare in de Ghelamco Arena: tegen het gedegradeerde KV Oostende lieten de Buffalo's zich nog ringeloren. Hein Vanhaezebrouck bleef er achteraf nog opvallend rustig onder. "Het was eigenlijk een half mirakel geweest als we in de top 4 hadden gestaan", klonk het relativerend. 

Ondanks de miserie verloor Hein Vanhaezebrouck zijn humor niet. Wanneer een lamp van rechtenhouder Eleven Sports het tijdens een interview begeeft, grijnst de coach: "Het licht ging al een tijdje geleden uit, het is geen verrassing."

 

Een halfuur eerder was de duisternis inderdaad over de Ghelamco Arena gevallen. Geen Champions' Play-offs, zeg. Ondanks die geweldige uitgangspositie voor de slotspeeldag.

 

"Het was gewoon niet goed genoeg", klonk het oordeel van Vanhaezebrouck, die wel verrast was door de gretigheid van KV Oostende. "Mensen van de club zeiden dat ze nog nooit zo goed waren dit seizoen. (zucht) Iedereen had een geslagen ploeg verwacht, maar blijkbaar moet er toch nog ergens motivatie geweest zijn."

 

"Maar nog eens: bij ons was het veel te weinig. De enige mogelijke uitleg is dat we niet 100% fit waren na onze midweekmatch. Maar had ik dan 5 beloften moeten zetten? Dan laat je Depoitre invallen en moet je met zijn tienen verder omdat hij zich blesseert na 5 minuten... Het is typerend voor ons jaar."

Volgens de trainer verdienden maar 2 spelers een troostend schouderklopje.

 

"Kums en De Sart waren geweldig, anderen moeten in de spiegel kijken. Weet je, iedereen droomt van een straffe carrière bij een grotere club dan Gent. Maar je moet het dan wel laten zien, hé. In matchen zoals nu en donderdag. Alleen is dat niet gebeurd. Ach, we kwamen tegen veel ploegen te kort."

(lees voort onder video)

Drie pijnpunten

Ondanks de zware klap bleef Vanhaezebrouck nog rustig na afloop – het is al anders geweest dit seizoen. In de dug-out naast hem ging er wel iemand fel tekeer.

 

"Ik heb Danijel Milicevic (assistent-coach, red.) nog nooit zo kwaad gezien", vertelde HVH. "Hij was furieus door wat hij zag. Veel dingen waar Mili al een jaar op werkt met de groep gebeurden toch niet. Ik heb hem zelfs moeten tegenhouden op een bepaald moment."

 

Dat Vanhaezebrouck minder heftig reageerde, valt misschien te verklaren omdat het fiasco een beetje in de sterren stond geschreven.  De trainer vergeleek zondagavond nog eens enkele "pijnpunten" van de Buffalo's met de concurrentie.

 

"Genk speelde geen Europese matchen, kende weinig blessures en moest Onuachu verkopen. Union speelde wél veel Europese matchen, maar had weinig blessures en moest niemand laten gaan. Antwerp speelde geen Europese groepsfase en kende wel veel blessures."

De rest kampte met één probleem, wij hadden ze allemaal. 

Hein Vanhaezebrouck

"En dan heb je ons. Wij hebben veel Europese matchen gespeeld – maar liefst 14 stuks. We kenden veel blessures én moesten 4 jongens laten vertrekken. De rest kampte met één probleem, wij hadden ze allemaal. Het zou een half mirakel geweest zijn mochten we in de top 4 geëindigd zijn. Zonder die moeilijke periode van Club waren we zelfs nooit in aanmerking gekomen."

Gerelateerd: