Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Demi Vollering na unieke 3 op 3: "Een geweldig gevoel, ik kan het niet geloven"

 zo 23 april 2023 13:19
Demi Vollering boekte 5 zeges in het voorjaar.

Demi Vollering (SD Worx) heeft haar trainster Anna van der Breggen opgevolgd als winnares van het indrukwekkende drieluik Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. "Ik wou heel graag winnen, want zo'n kans krijg je niet elke dag."

Met de Strade Bianche en Dwars door Vlaanderen al op haar palmares was het voorjaar van Demi Vollering al meer dan geslaagd, maar haar honger was nog niet gestild.

 

Met de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik kroonde ze zich tot "renster van het voorjaar". "Dit is een geweldig gevoel", zei de Nederlandse die opnieuw een traantje moest wegpinken.

 

"Ik kan het niet geloven. Ik ben mijn ploegmaats zo dankbaar en ik ben enorm trots." SD Worx boekte maar liefst 14 zeges in de eerste vier maanden van het seizoen.

Ik wou ook winnen, omdat ik drie op een rij kon pakken. Die kans krijg je niet elke dag.

Demi Vollering

Vollering rekende in Luik in de sprint af met Elisa Longo Borghini. "Ik heb wat kunnen gokken in de slotkilometer, want ik had Marlen Reusser nog achter me. Dat maakte het gemakkelijk."

 

"Ik ben heel blij dat ik de sprint kon winnen. Ik wou ook winnen, omdat ik drie op een rij kon pakken. Die kans krijg je niet elke dag."

 

Alleen Anna van der Breggen, haar trainster, deed Vollering die hattrick voor. "Ik ben zeker dat ze op tv heeft gekeken en heeft rondgesprongen na mijn zege. We werken heel nauw samen, dus dit is heel speciaal."

Gerelateerd: