Ga naar de inhoud

Primus van Luik-Bastenaken-Luik U23 wordt volgend seizoen fulltime prof bij Intermarché-Circus-Wanty

 ma 17 april 2023 17:20
Francesco Busatto won zaterdag Luik-Bastenaken-Luik voor beloften.
Francesco Busatto won zaterdag Luik-Bastenaken-Luik voor beloften.

De Italiaan Francesco Busatto (20) promoveert volgend seizoen van de  opleidingsploeg naar de profploeg van Intermarché-Circus-Wanty. Afgelopen weekend snelde de puncher nog naar winst in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften.

Francesco Busatto schipperde de voorbije maanden al tussen de profploeg en de opleidingsploeg van Intermarché-Circus-Wanty.

 

Zo stond de 20-jarige Italiaan vorige woensdag zijn mannetje in de Brabantse Pijl met de 14e plek. Drie dagen later sprintte hij naar winst in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften.

 

Omdat Busatto bewezen heeft dat hij uit het goede hout gesneden is, heeft Intermarché-Circus-Wanty hem beloond met een profcontract voor 2 jaar.

 

"Mijn zege in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften inspireert me om nog meer wedstrijden te winnen", is Busatto enthousiast.

 

"Mijn ultieme droom is om dit jaar een rit te winnen in de Baby Giro en een plekje af te dwingen in de Italiaanse belofteselectie voor het WK wielrennen in Glasgow."

 

Performance manager Aike Visbeek looft de mentaliteit van Busatto. "Hij is heel professioneel ingesteld en zal perfect passen in ons profteam. We zullen hem vooral inzetten in koersen die zijn snelle punchersbenen liggen."

Francesco Busatto is 20 jaar jong.
Francesco Busatto is 20 jaar jong.

BEKIJK: Zo sprintte Busatto zaterdag naar de zege in LBL U23

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: