Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Kirsten Flipkens heeft laatste interland gespeeld: "Na 20 jaar is het tijd voor andere dingen"

 zo 16 april 2023 14:15
Flipkens stopt bij het Billie Jean King Cup-team, maar dat betekent niet het einde van haar carrière.

Kirsten Flipkens werkte zaterdag haar laatste Billie Jean King Cup-wedstrijd af. De 37-jarige speelster maakte het nieuws officieel bekend na het beslissende dubbelspel tegen Canada in Vancouver. "Maar dit is niet het einde van mijn carrière", benadrukte ze.

Flipkens verloor samen met Greet Minnen met 6-1, 6-2 van Gabriela Dabrowski en Leylah Fernandez."Dit was mijn laatste wedstrijd in de Billie Jean King Cup," zei Kirsten Flipkens na de wedstrijd. 

 

"Ik zeg niet dat mijn carrière voorbij is, ik heb het alleen over de Billie Jean King Cup. We zullen zien wat er de komende maanden gebeurt, maar ik heb 20 jaar voor mijn land gespeeld en het is tijd om plaats te maken voor andere dingen."

 

Flipkens deelt met 33 wedstrijden het record van het meest aantal gespeelde wedstrijden voor België met Sabine Appelmans. "Ik moet er dus nog één spelen", glimlachte ze. Maar die extra wedstrijd komt er dus niet.

Ik ben in 2003 begonnen. Het is een bewijs van mijn inzet. Ik heb een mooi parcours afgelegd.

Kirsten Flipkens

"Het is voor mij altijd een plezier geweest om voor mijn land te spelen en ik had voor het begin van de week besloten dat dit mijn laatste ontmoeting zou zijn. Ik ben in 2003 begonnen. Het is een bewijs van mijn inzet. Ik heb een mooi parcours afgelegd."   


Kirsten Flipkens, die vorig jaar na Wimbledon haar carrière in het enkelspel beëindigde, debuteerde in november 2003 bij het nationale team, in de halve finale van de Wereldgroep tegen de VS, die met 4-1 werd verloren. 


Ze won veertien enkelspel- en vier dubbelspelwedstrijden en speelde in 2006 met België de finale van de toenmalige Fed Cup in Charleroi. Die werd met 3-2 verloren van Italië.

Gerelateerd: