Ga naar de inhoud

Ex-RSCA-speler Kljestan sprak "extreem teleurgestelde" Lukaku over Vanzeir: "Hij wil gesprek bij Duivels"

 zo 16 april 2023 13:52
Lukaku wil de zaak aankaarten bij de nationale ploeg.

De storm rond het racistische incident met Dante Vanzeir is nog lang niet gaan liggen. Terwijl de fans van New York Red Bulls zaterdagnacht uitpakten met een protestactie, sprak ook voormalig Amerikaans international en ex-Anderlecht-speler Sacha Kljestan over de zaak. Kljestan had ook een gesprek met Romelu Lukaku over Vanzeir. "Hij was extreem teleurgesteld in hem."

Zaterdagnacht voerden enkele supportersgroepen van de New York Red Bulls een protestactie tegen Dante Vanzeir. De Belg is in een storm beland na een racistische opmerking vorig weekend in de wedstrijd tegen San Jose. Vanzeir werd uiteindelijk 6 matchen geschorst en moet ook een hersteltraject volgen.

 

In de VS blijft de zaak over de tongen gaan. In een Amerikaanse sporttalkshow sprak ook ex-Anderlecht-middenvelder en voormalig Amerikaans international Sacha Kljestan zich uit over de heisa. "Ik ben het beu dat we vandaag nog steeds over racisme in het voetbal hoeven te spreken."

Ik ben het beu dat we vandaag nog steeds over racisme in het voetbal hoeven te spreken.

Sacha Kljestan

Ook Kljestan vindt dat Vanzeir niet voldoende gestraft is door de MLS. "Tien wedstrijden schorsing zou een krachtiger signaal geweest zijn, ik blijf erbij dat zes wedstrijden een te lichte straf is."


"Maar welk cijfer het ook zou zijn, er zou altijd discussie zijn geweest. Het belangrijkste is dat er een hersteltraject komt. Daarna valt het nog maar te zien of hij zich kan herintegreren in de kleedkamer, dat wordt een lastig verhaal."

"Lukaku wil gesprek bij Rode Duivels over de zaak"

Kljestan informeerde zich ook bij zijn ex-ploegmaat Romelu Lukaku, met wie hij tussen 2010 en 2011 bij paars-wit voetbalde. "Lukaku was extreem teleurgesteld in Vanzeir", vertelde hij. Lukaku werd onlangs zelf nog racistisch bejegend door Italiaanse fans.


"Lukaku verzekerde me dat hij bij de volgende teamstage van de Rode Duivels er een gesprek over zou hebben. Hij zei me ook dat als hij een ploegmaat zou hebben die zo'n fout maakt, hij die niet meer in de kleedkamer zou willen."

Lukaku zei me dat als hij een ploegmaat zou hebben die zo'n fout maakt, hij die niet meer in de kleedkamer wil.

Sacha Kljestan

Vanzeir verzamelde in zijn carrière één cap bij de nationale ploeg, in 2021 tegen Wales. Sindsdien werd hij niet meer opgeroepen.


"Lukaku is een leider binnen de nationale ploeg van België. Het is dan ook aan de leidende spelers bij New York om gesprekken te hebben met Vanzeir en samen te bekijken hoe hij nog kan terugkeren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: