Ga naar de inhoud

Volleybalwereld in rouw: Italiaans talent Julia Ituma overleden na val uit hotelraam

 do 13 april 2023 13:30
De betreurde Julia Ituma.
De betreurde Julia Ituma.

De Italiaanse volleybalster Julia Ituma is vannacht overleden na een val uit een hotelraam in Istanbul. De 18-jarige Ituma speelde woensdagavond met Novara nog de halve finales van de Champions League tegen Istanbul. "We zijn diep bedroefd", laat de Italiaanse club weten.

Dat Novara woensdagavond uitgeschakeld werd in de halve finales van de Champions League zal de Italianen worst wezen na het drama dat zich na de wedstrijd afspeelde.

 

De 18-jarige Julia Ituma overleed in de vroege ochtend na een val uit haar hotelraam. De Turkse autoriteiten zijn een onderzoek opgestart naar de oorzaak van de val.

 

Volgens Turkse media gaat het om zelfdoding, maar dat is niet bevestigd. De Italiaanse pers weet dat ploeggenote Lucia Varela, die met Ituma op een kamer sliep, niks gemerkt heeft van het drama. Varela werd deze ochtend gewekt door de Turkse politie. 

 

De 18-jarige Ituma was bezig aan haar 1e seizoen bij Novara. De 1,92m grote speelster met Nigeriaanse roots werd een grote toekomst toegedicht. "We zijn diep bedroefd door deze tragedie", reageert Novara. "We willen ons medeleven betuigen aan de familie en de naasten van Julia."

 

Ook de Italiaanse volleybalbond heeft al gereageerd op het drama. "We zijn allemaal ontzet. Dit treft niet alleen de volleybalwereld, maar de hele Italiaanse sportwereld. We rouwen om het verlies, niet alleen van een groot talent, maar vooral een geweldig 18-jarig meisje dat we jaar na jaar mochten zien groeien", klinkt het.

 

Alle volleybalwedstrijden in Italië zullen komend weekend voorafgegaan worden door een minuut stilte, als eerbetoon aan de betreurde volleybalster.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op het nummer 1813 of op de website van de zelfmoordlijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.