Ga naar de inhoud

Met 1 been in halve finale? Anderlecht blijft met voetjes op de grond: "Nog niet gevierd in de kleedkamer"

 vr 14 april 2023 00:26
De Nederlandse doelman is de laatste weken steevast de uitblinker bij Anderlecht.
Bart Verbruggen wordt gefeliciteerd door coach Brian Riemer met weer een clean sheet.

Het vel van de beer... Anderlecht boekte vanavond een droomzege tegen AZ (2-0) en verzilverde zo een uitstekende uitgangspositie voor de terugwedstrijd van volgende week. "Maar we hebben nog geen seconde aan de halve finale gedacht, hoor. Eerst de return", klonk het in koor bij paars-wit.

Anderlecht leerde AZ een lesje in efficiëntie.

 

"Het verschil tussen AZ en wij? Dat wij scoorden en zij niet. In het spel was AZ zeker niet de mindere", gaf Jan Vertonghen toe na de 2-0-triomf in het Conference League-duel.

 

"Zo moet je een wedstrijd voetballen: weinig kansen weggeven en de kleine kansjes afmaken", volgt ook doelman Bart Verbruggen de conclusie van zijn kapitein. "Het was mooi om te zien hoe onze jongens het afmaakten."

We hebben de beste kaarten voor de terugwedstrijd, maar die mogen we niet te grabbel gooien.

Brian Riemer

Verbruggen was zelf ook weer een van de uitblinkers bij paars-wit. Een constante de laatste weken. De voorbije 6 wedstrijden hield hij 6 keer de 0, was hij goed voor 25 reddingen en voorkwam hij 4 gemaakte goals.


"De clean sheets zijn niet mijn prestatie, wel van het team", bleef de Nederlander immer bescheiden. "Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen in het collectief."

Anderlecht is in zijn laatste zeven wedstrijden dan ook ongeslagen. En wie had er voor Nieuwjaar gedacht dat paars-wit zo dicht bij een Europese halve finale zou staan?

 

"We zitten inderdaad in een positieve flow", vertelt Verbruggen. "Maar in de halve finale zitten we nog niet, hé. We hebben nog geen seconde dat gevoel gehad. We hebben nog een cruciaal duel in Alkmaar voor de boeg."

 

Ook Brian Riemer temperde de boel. "Er is nog niet gevierd in de kleedkamer", vertelde de trainer van Anderlecht. "We hebben de beste kaarten voor de terugwedstrijd, maar die mogen we niet te grabbel gooien."

Bekijk de volledige reacties hieronder:

Gerelateerd: