Ga naar de inhoud

Thibaut Courtois is opnieuw van goudwaarde voor Real: "Ondanks mijn 2 meter toch snel naar de grond"

 wo 12 april 2023 23:11
Courtois schreeuwt het uit na zijn redding op een poging van Sterling.

Groots op grote momenten. Thibaut Courtois was opnieuw van goudwaarde voor Real Madrid in de Champions League. De doelman pakte net na de 1-0-voorsprong uit met een cruciale save. Op een schijnbare binnentikker legde hij zich in de weg van de inlopende Raheem Sterling. "Ik besefte meteen dat het een belangrijke actie was", glunderde onze nationale nummer 1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net na de 1-0 van Karim Benzema kwam Chelsea opzetten vanaf de rechterkant. Raheem Sterling kon uiteindelijk van dichtbij afwerken en leek ook te scoren. 

 

Maar dat was zonder Thibaut Courtois gerekend. Het sluitstuk van Real Madrid en de Rode Duivels pakte uit met een geweldige redding en hield zijn net schoon.

 

Nadien bleef Courtois sterk keepen. "Ik weet niet wie de bal als laatste raakte, maar mijn focus was heel goed op dat moment", zei hij over die bewuste redding in de eerste helft. 

 

"Ik ben dan wel 2 meter groot, maar kon toch snel naar beneden en bij de bal. Dat is één van mijn kwaliteiten. Ik ben heel blij met die redding en wist ook dat ze belangrijk was. Zeker omdat we net hadden gescoord. Een tegendoelpunt op dat moment had de wedstrijd ook een beetje dood gemaakt."

Ik ben dan wel 2 meter groot, maar kon toch snel naar beneden en bij de bal. Dat is één van mijn kwaliteiten. 

Dat de kwalificatie binnen is, wil Courtois zeker nog niet gezegd hebben. "Een derde of vierde doelpunt had ons wat meer gerust gesteld, maar het wordt zeker nog een moeilijke wedstrijd volgende week."


"Het werk is half af, maar nog ver van helemaal voorbij. Hopelijk maken we niet opnieuw de fout die we vorig jaar maakten door ze terug te laten komen. We moeten er alles aan doen om ook daar te winnen, dan gaan we zeker door."

Ancelotti: "Hadden misschien meer moeten doorduwen"

Ook Real-coach Carlo Ancelotti vindt dat Real meer had moeten scoren om nu al helemaal zeker te zijn. "We hebben een heel complete wedstrijd gespeeld, ondanks dat we toch hebben afgezien in het begin", zei de 63-jarige Italiaan. 

 

"Het doel was om met een voordeel naar Londen te trekken en dat is gelukt. We zijn tevreden met het resultaat, maar toch is het nog niet gedaan. Chelsea zal sowieso alles geven volgende week en net daarom hadden we vandaag misschien nog net iets meer moeten doorduwen."

 

"11 tegen 11 hebben we misschien net iets te veel moeten geven, waardoor het ons aan frisheid om nog extra te scoren ontbrak op het einde. Toch kan ik alleen maar tevreden zijn over onze wedstrijd. Hopelijk kunnen we deze prestatie volgende week herhalen."

Het is nog niet gedaan, Chelsea zal volgende week sowieso alles geven.

Carlo Ancelotti
Gerelateerd: