Ga naar de inhoud
Real Madrid klopt Chelsea met 2-0.

Courtois helpt Real Madrid met cruciale save aan 2-0-zege tegen Chelsea

 wo 12 april 2023 22:35
Real Madrid
einde
2-0
Chelsea
CHE
einde
0-2
RMA
  1. 5' - Geel - Wesley Fofana
  2. 7' - Geel - Eduardo Camavinga
  3. 21' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 0)
  1. 55' - Verv. Kalidou Koulibaly door Marc Cucurella
  2. 59' - Rood - Ben Chilwell
  3. 65' - Verv. Raheem Sterling door Kai Havertz
  4. 65' - Verv. João Félix door Trevoh Chalobah
  5. 71' - Verv. Rodrygo door Marco Asensio
  6. 71' - Verv. Eduardo Camavinga door Antonio Rüdiger
  7. 74' - Doelpunt - Marco Asensio (2 - 0)
  8. 75' - Verv. N'Golo Kanté door Conor Gallagher
  9. 76' - Verv. Thiago Silva door Mason Mount
  10. 81' - Verv. Luka Modric door Dani Ceballos
  11. 83' - Geel - Éder Militão
  12. 84' - Verv. Toni Kroos door Aurélien Tchouaméni
  13. 87' - Geel - Dani Carvajal
  14. 87' - Geel - Mateo Kovacic
UEFA Champions League - speeldag 1 - 12/04/23 - 21:02
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
21'
Karim Benzema
21'
Karim Benzema
1 - 0
74'
Marco Asensio
74'
Marco Asensio
2 - 0

Er zijn nog zekerheden in het voetbal. Real Madrid was alweer op de afspraak in de Champions League door een zwalpend Chelsea met 2-0 te verslaan via doelpuntenmakers Karim Benzema en Marco Asensio. Minstens even belangrijk: Thibaut Courtois, die met een cruciale save de gelijkmaker voorkwam.

Real Madrid-Chelsea kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Chelsea probeert in de tweede helft nog iets van de wedstrijd te maken, maar wanneer Ben Chilwell dom rood pakt is het boeken toe voor de bezoekers.
 
  • Man van de Match: Met zijn 90e CL-doelpunt voor Real Madrid luidde Karim Benzema de zege voor zijn team in. De aanvoerder bleef nadien dreigen en kwam diep in de tweede helft nog dichtbij zijn 350e treffer voor De Koninklijke.
 
  • Opvallende statistiek (I): Voor het eerst sinds december 1993 slaagt Chelsea erin om in vier opeenvolgende wedstrijden niet te scoren. Mocht er nog twijfel over bestaan: de Londense club is doodziek.
 
  • Opvallende statistiek (II): Onder Carlo Ancelotti kwam Real Madrid 31 keer op voorsprong in de Champions League. 30 keer won het de wedstrijd ook. Waanzinnige cijfers van dé CL-ploeg bij uitstek.

Chelsea begint fel

Met Frank Lampard als interim-trainer aan het roer trok Chelsea met veel zelfvertrouwen richting Madrid. 

 

De excentrieke eigenaar Todd Boehly geloofde vooraf nog in een stunt van zijn team, maar dat de Amerikaan niet al te veel van voetbal kent, werd snel duidelijk in Bernabéu.

 

De eerste goede kans was na amper twee minuten wel nog voor de bezoekers. Felix werd door Kanté, terug na een lange blessure, goed weggestuurd, maar twijfelde dan te lang en mikte flauw op Courtois.

 

Real Madrid nam nadien de wedstrijd in handen. Na een kwartier spelen kwam Benzema een eerste keer piepen, Kepa volgde het voorbeeld van zijn collega aan de overkant.

Real neemt over, Benzema (wie anders?) scoort

Uitstel, maar geen afstel voor de Franse aanvoerder, die niet veel later zijn 90e CL-doelpunt wel tegen het net duwde. Het knappe voorbereidende werk kwam van Carvajal, die Vini Jr. vond voor doel. In de rebound kon Benzema nadien niet meer missen.

 

Het antwoord van Chelsea kwam meteen na het openingsdoelpunt. Courtois moest alles uit de kast halen op een poging van dichtbij van Sterling. Met een serieuze kattensprong voorkwam hij de 1-1.

 

Het was het laatste wapenfeit van Chelsea voor de rust, want nadien nam Real weer over, met veel kansen tot gevolg.

 

Een stifter van Vini Jr. werd eerst door zijn landgenoot Silva van de lijn gehaald, waarna Rodrygo - nog een Braziliaan - iets te egoïstisch was vanuit een scherpe hoek. Ook Benzema en Valverde probeerden het voor de rust nog vanop afstand, maar Kepa had geen moeite.

Chilwell mept eigen team K.O.

Ook na de rust was de eerste kans voor Chelsea. Felix testte Courtois nog een keer, opnieuw trok de Belg aan het langste eind.

 

Op het uur ging bij Chilwell plots het licht uit. Hij ging onnodig aan de doorgebroken Rodrygo hangen, wat hem een terechte rode kaart opleverde.

 

Real ging met een mannetje meer niet meteen op het gaspedaal staan, maar was toch duidelijk baas. Dat invaller Asensio het doel weet staan, bewees hij een kwartier voor tijd nog een keer. Kepa zat nog bij zijn schot, maar kon de 2-0 niet uit zijn kooi houden. 

 

In de toegevoegde tijd kreeg Mount nog dé kans op de aansluitingstreffer. Hij kwam met wat geluk in balbezit in de zestien, waarna ex-ploegmaat Rüdiger nog net knap afblokte.

 

Het bleef 2-0 en dus staat Real al met een half been in de halve finales. Al weet je met Chelsea nooit. Ook vorig seizoen wipte het Real nog bijna nadat het de heenwedstrijd kansloos had verloren.

Fase per fase

90+6' tweede helft
90+5'

Einde!

Het zit erop in Madrid. Eénrichtingsvoetbal was het niet, maar Real heeft toch vrij eenvoudig Chelsea opzij gezet. Dankzij Benzema en Asensio werd het 2-0.

90+5'

Rüdiger voorkomt de 2-1

Ineens valt er nog een kans uit de lucht voor Chelsea. Mount komt met wat geluk in balbezit in de zestien. Hij haalt goed uit, maar ex-ploegmaat Rüdiger voorkomt de aansluitingstreffer met een knap blok.

90+4'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
90+3'

Bijna nog Benzema

Bijna kan Benzema nog scoren in de rebound. Het leek niet al te moeilijk, maar de Fransman was te verrast dat Kepa een goede voorzet van Alaba zo slecht verwerkte.

90+2'

Asensio heeft er nog zin. Hij probeert een één-tweetje op te zetten met Carvajal, maar die geeft de bal niet terug.

90+2'

We spelen nog vijf minuten extra in Bernabéu. Maakt Real nog een derde of is het tevreden met een bonus van twee goals?

90+1'

Ancelotti vermaakt het publiek langs de zijlijn met een paar opwippertjes. Voor de zoveelste keer gaat hij een CL-wedstrijd met Real (gemakkelijk winnen).

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
88'

De toegevoegde tijd is in zicht en van een slotoffensief van de bezoekers is voorlopig weinig te merken. Een wonderbaarlijke Europese avond werd het niet.

88'

Ook Carvajal gaat nog in het boekje van Letexier. Hij vindt dat Cucurella te fel doorgaat en laat dat ook blijken aan de Catalaan.

87'
Mag Chelsea al een kruis maken over de halve finales?
87'
87'
Real Madrid
85'

Fernandez mikt de vrije trap veel te laag op de knikker van Asensio, die erg goed invalt.

84'

Cucurella wordt omver gelopen door Militao, die daarvoor wordt beloond met een terechte gele kaart. Lukt het Chelsea nog om met een vrije trap gevaarlijk te zijn?

83'
Real Madrid