Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 18  /  18 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wielermanager Cyriel Dessers zit met dilemma voor de Ardennenklassiekers: "All-in op Evenepoel voor Luik?"

 wo 12 april 2023 11:06

De eindsprint in de Sporza Wielermanager is officieel begonnen. Na Parijs-Roubaix staat de transferwindow naar goede gewoonte wagenwijd open. Welke klassieke mensen plaats moeten ruimen voor explosieve springveren? Onze podcast Kopman legde zijn oor te luisteren bij profvoetballer Cyriel Dessers, die nog 4 transfers in petto heeft..

Een bekende naam op de 1036e plaats in de Sporza Wielermanager: profvoetballer Cyriel Dessers.


"Ik hoop dat ik nog de top 1000 kan induiken", vertelt de ploegbaas van Team Bidon Collé in onze podcast Kopman. Dessers wil zo ook zijn nummer 1-plaats in de minicompetitie met zijn kinesisten van Feyenoord behouden.

 

Het geheime wapen voor zijn Ardennenoffensief? Hij heeft nog 4 transfers achter de hand.


"Benoît Cosnefroy en David Gaudu wil ik al zeker in mijn ploeg opnemen", geeft Dessers alvast een inkijk in zijn masterplan. 

De monumenten wegen zwaar door en als kopman kan Evenepoel daar écht opleveren

Cyriel Dessers

"En dan twijfel ik nog of ik het zou aandurven om all-in te gaan op Remco Evenepoel voor Luik-Bastenaken-Luik", gaat Dessers verder. "De monumenten wegen toch zwaar door en als kopman kan hij daar écht opleveren."

 

Een strategie die ook bij de rest van het Kopman-panel voor twijfels zorgt. "Hij rijdt nog maar één koers, dat is toch een groot risico", vertelt waardebepaler Hannes Tahon. "Er kan dan altijd iets mislopen, dan neem je beter een renner die nog meerdere koersen zal rijden."

 

"En vergeet ook de factor Pogacar niet. Als de Sloveen wint en je hebt Evenepoel als kopman, is je voordeel al zo goed als verwaarloosbaar."

 

"Als je nog veel transfers hebt, zou ik de gok toch wagen", maakt Gilles van de Lead-out een kanttekening. "Je zal wel 2 à 3 renners kunnen vinden die over alle wedstrijden heen meer punten zullen scoren, maar Evenepoel lijkt toch een garantie op een karrenvracht aan punten in Luik."

Een nieuwe overwinning in Luik voor Remco Evenepoel (als kopman) levert u 125 punten op.

Ook over zijn vierde stekje heeft Dessers nog kopzorgen. "Ik denk aan mannen als Dylan Teuns, Quinten Hermans of Neilson Powless, maar ik zal me vanavond nog eens goed over mijn finale selectie moeten buigen."

 

Heeft u ook nog een extra tip voor uw laatste transfer nodig? In de rubriek "ik zie, ik zie wat jij niet ziet" kwamen nog 8 renners voorbij die op de (voorlopige) deelnemerslijst van alle 4 de komende wedstrijden staan.

 

 
"Er zitten namen bij die iedereen heus wel in gedachten had, maar Kron mag in die lijst toch zeker niet onderschat worden. De man van Lotto - Dstny is aan een sterk seizoen - met een 10e plaats in de Strade Bianche en een 4e plaats in de GP Indurain - bezig", sloten ze in Kopman hun potje Hints af.
Gerelateerd: