Ga naar de inhoud

Leider wielermanager:"Ik wacht op het programma van de kopmannen van Jumbo-Visma"

 wo 12 april 2023 06:41

Met de kasseiklassiekers achter de kiezen richten de wielermanagers hun blik op de laatste vier koersen van dit spelseizoen. Aan de leiding staat Lieven Michiels uit Nieuwkerken-Waas met z'n team: "Episode V: The Seppire strikes back", een Star Wars-knipoog naar Sep Vanmarcke.

"Mijn collega is mijn grootste concurrent"

Zoals elke wielermanager die we in het verleden al contacteerden is ook Lieven Michiels verrast dat hij aan de leiding staat in het klassement. Maar toch lijkt het ons in zijn geval net iets minder verrassend.

 

"Vorig jaar stond ik ook even in de top 10 en daaruit heb ik geleerd om toch mijn transfers een beetje op te sparen en wat meer te spreiden." (lacht)

 

Lieven is dus niet aan zijn proefstuk toe, maar toch is het pas het tweede jaar dat hij aan de wielermanager deelneemt. Een collega op het werk, die er echt wel actief mee bezig is, lokte hem mee in het spel.

 

"Mijn collega kan één van mijn grootste concurrenten worden, want hij staat op de 7e plaats in het algemeen klassement! Bovendien heeft hij nog een transfer meer", lacht Lieven. 

 

"Er zijn grote discussies onderling wie wat gaat doen en welke strategie er zal gevolgd worden."

Neilson Powless
Neilson Powless

Plan-Pogacar en een goede Neilson Powless

Voor de vier laatste wedstrijden heeft Michiels nog twee transfers opgespaard. "Ik was een aanhanger van het "plan-Pogacar", want na de Bredene Classic heb ik Merlier vervangen door de Sloveen. Na Milaan-Sanremo ging De Lie eruit voor Mads Pedersen."

 

Voor de rest zien we in z'n team de grote puntenpakkers van dit seizoen: Van der Poel, Van Aert, Laporte, Philipsen en Pidcock. Maar ook de meevallers Sep Vanmarcke en vooral Neilson Powless.

 

"Powless was mij al van het begin van het seizoen opgevallen toen hij La Marseillaise won. In 2021 won hij San Sebastian en werd hij 5e op het WK in Leuven. Bovendien was hij prijs-kwaliteit een absoluut koopje."

Ik wacht eigenlijk nog op het programma van de kopmannen van Jumbo Visma

Lieven Michiels, leider wielermanager

Over het Ardennenluik moet Michiels nog even nadenken. "Ik wacht eigenlijk nog op het programma van de kopmannen van Jumbo-Visma. Of Vingegaard en/of Roglic enkele Ardennenklassiekers rijden en, zo ja, welke. Daar hangt het wel een beetje vanaf."

 

Met Van Aert en Van der Poel op overschot heeft hij sowieso voldoende budget over om eender welke renner te kopen. Maar als de Jumbo's niet zouden rijden, of onvoldoende klassiekers, dan weet Michiels het eigenlijk nog niet. 

 

"Voor de Amstel Gold Race wil ik minstens één transfer doen. Dat zou dan David Gaudu kunnen worden. Maar aangezien ik al Pogacar, Pidcock en Powless heb in mijn team moet ik daar wel even mee verder kunnen."

Gerelateerd: