Ga naar de inhoud

Ancelotti drukt geruchten over Braziliaanse nationale ploeg de kop in: "Contract bij Real respecteren"

 za 1 april 2023 16:28

Dat Carlo Ancelotti een man van zijn woord is, wordt nogmaals duidelijk. De huidige trainer van Real Madrid werd de laatste tijd veelvuldig gelinkt aan de Braziliaanse nationale ploeg, maar de Italiaanse coach blijft zijn team trouw. "Ik wil mijn contract bij Real respecteren", klonk het.

Carlo Ancelotti heeft zaterdag tijdens een persmoment bevestigd dat er interesse is vanuit Brazilië, om daar Tite op te volgen als bondscoach. 

 

Ancelotti lijkt echter niet van plan om Real Madrid te verlaten. "Ik heb hier een contract tot medio 2024 en wil dat respecteren", vertelde de Italiaan tijdens het persmoment voor de wedstrijd van zondag tegen Valladolid.

De club Real Madrid en dit team liggen me nauw aan het hart.

Carlo Ancelotti

"Dat Brazilië me wil binnenhalen als bondscoach flatteert me, maar ik wil mijn contract hier in Madrid uitdoen. De club en dit team liggen me nauw aan het hart."

 

"Wat er zal gebeuren eens mijn contract hier afloopt, weet niemand. Je kunt de toekomst niet voorspellen."   

 

Ancelotti loodste Real vorig seizoen naar de Spaanse landstitel en eindwinst in de Champions League. Dit seizoen lijken ze de titel aan FC Barcelona te moeten laten, maar op het kampioenenbal zitten ze alweer bij de laatste acht. Daar treffen ze binnenkort Chelsea.   

 

De Braziliaanse bond moet dus blijven zoeken naar een opvolger voor Tite, die na het WK in Qatar afscheid nam van de Seleçao. Brazilië strandde er in de kwartfinales tegen Kroatië.

Gerelateerd: