Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  18 - Omloop Het Nieuwsblad
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren voor Dwars door Vlaanderen: Philipsen, Pidcock of nog eens Laporte?

 wo 29 maart 2023 10:52

In Dwars door Vlaanderen krijgen alle renners die niet Van Aert, Pogacar of Van der Poel heten een unieke kans op een triomf in de klassiekers. Wie schuift de Sporza-jury naar voren in Waregem?

***

Tom Pidcock kruipt weer op zijn fiets na zijn lichte hersenschudding, twee weken geleden opgelopen in de Tirreno. Onze jury schuift de winnaar van Strade Bianche meteen naar voren als favoriet.

 

Dan moet Pidcock voorbij die andere favoriet: Jasper Philipsen. Maakt hij nog eens oorlog zoals vorige week in De Panne? Of speelt hij in Waregem zijn sprint uit?

Jasper Philipsen en Tom Pidcock

**

Christophe Laporte komt aan de start met Gent-Wevelgem op zak. Vanmiddag moet hij het zonder zijn gulle ploegmaat Wout van Aert doen. Of scoort Kuurne-winnaar Tiesj Benoot nog eens voor Jumbo-Visma?

 

Mads Pedersen houdt van guur weer, denk maar terug aan zijn zege op het WK van 2019. Zondag in Wevelgem finishte de Deen als 5e. Scoort hij vandaag een eerste keer dit seizoen in de voorjaarsklassiekers?

Mads Pedersen, Tiesj Benoot en Christophe Laporte

*

Lotto's raspaardje Arnaud De Lie is uit op revanche na een pechdag in Gent-Wevelgem. Als hij vandaag gespaard blijft van lekke banden of zadelproblemen ziet onze jury hem dicht eindigen.

 

Net als de Zwitserse hardrijder Stefan Küng (6e in de E3) en de Nederlandse sprinter Olav Kooij (2e in De Panne en 8e in Wevelgem).

 

Jasper Stuyven en Julian Alaphilippe hebben wat recht te zetten. Zij kwamen dit voorjaar nog niet in het stuk voor. Voor 10e en een 11e plaats in Sanremo koersen zij niet.

dark horses

Deze renners mogen en kunnen verrassen volgens onze jury: de Deen Mikkel Bjerg (6e in Wevelgem), de Amerikaan Magnus Sheffield (titelverdediger in de Brabantse Pijl), de Brit Ben Turner (weer op de been na zijn val in de Omloop), de Let Krists Neilands (12e in de E3) en voormalig Belgisch kampioen Dries De Bondt (als back-up voor Jasper Philipsen).

Gerelateerd: