Ga naar de inhoud

Antwerp Phantoms kronen zich weer tot Belgisch kampioen ijshockey in divisie 1 na thriller tegen Leuven Chiefs

 ma 27 maart 2023 09:26
" "
De Antwerp Phantoms verslaan de Leuven Chiefs na een dubbel duel afgelopen weekend.

De Antwerp Phantoms hebben afgelopen weekend hun Belgische ijshockeytitel in divisie 1 verlengd. In een best-of-3-finale van de play-offs versloegen de Phantoms afgelopen weekend de Leuven Chiefs. Zaterdag wonnen de Chiefs na penalty's (6-5), zaterdag pakten de Phantoms de volle buit: 4-3.

Het gelijkspel met de penaltyzege leverde Leuven zaterdag 2 punten op, Antwerp 1. Zondag verdienden de Phantoms 3 punten voor de zege, opgeteld was het verschil dus gemaakt. De derde match hoefde niet meer gespeeld.

Met de Phantoms won het beste team van de reguliere competitie, waarin maar 1 nederlaag geteld werd. In de play-offs zetten ze de Mechelen Whales en de Beaufort Knights makkelijk opzij.

"We hebben een fantastisch team", glunderde coach Jan Van Beveren na de ontknoping. "Onze jongens hebben een heel seizoen hard gewerkt. De beloning is terecht."

In de finalewedstrijden was het bijwijlen hard tegen onzacht. Zaterdag maakte Antwerp een 3-1-achterstand ongedaan om met 5-5 nog penalty's af te dwingen. Zondag knokte het zich naar 4-1, maar werd het nog razend spannend na de 4-3.

Van Beveren schetste het spel van zijn jongens: "Dit is het ijshockey dat we onze supporters willen tonen: hard en fair, mooi passenspel, snelle acties. De Chiefs waren een waardige tegenstander."

"Dit is ook ons bewijs dat we een hoger niveau aankunnen. Deze titel is de kers op de taart van een geslaagd seizoen. Twee keer achter elkaar de Belgische kampioenstitel pakken is een mooie prestatie."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Luik Bulldogs winnen BeNe-League

De Antwerp Phantoms hebben divisie 1 gewonnen. In de hoogste afdeling delen de Luik Bulldogs de lakens uit.

 

Gisteren won Luik voor het eerst in de clubgeschiedenis de BeNe-League. In de finale rekende het in 4 matchen af met de Nederlandse club Flyers Heerenveen.

 

Eerder won Luik ook de Belgische beker, het Belgisch kampioenschap en de Inter Region Cup.