Ga naar de inhoud

Personal coach en LeBron James stuwden Lukebakio naar glansprestatie: "Lang gewacht op dit moment"

 zo 26 maart 2023 13:07
Dodi Lukebakio
Dodi Lukebakio kijkt tevreden terug op zijn prestatie tijdens de persconferentie.

Dodi Lukebakio is de eerste verrassing van het tijdperk Domenico Tedesco bij de Rode Duivels. De aanvaller was een gesel voor de Zweedse defensie en leverde twee assists af. "Het vertrouwen van de bondscoach is erg belangrijk voor mij", deelt Lukebakio, die ook een inkijk geeft in jarenlang hard werk in Duitsland.

"Met een heel goed gevoel" staat Dodi Lukebakio de pers te woord na zijn glansprestatie en 2 assists tegen Zweden vrijdag. "Op dit moment heb ik lang gewacht."

 

Eindelijk kon de aanvaller op het hoogste niveau tonen wat hij waard was. En meteen kreeg hij de stempel "nieuwe chouchou van Tedesco" mee. "Typisch de voetbalwereld", lacht hij er zelf smakelijk om. "Maar ik blijf liefst met mijn voeten op de grond en blijf hard werken."

 

Net om de nieuwe bondscoach te blijven charmeren. "Want ik voel zijn vertrouwen, dat speelt een belangrijke rol voor me. Hij gaf me een mooi signaal vrijdag, iedereen kan altijd spelen."

 

En dat Domenico Tedesco de Bundesliga als zijn broekzak kent, is voor Lukebakio een grote troef.

Sterren als LeBron James en Cristiano Ronaldo zijn goede voorbeelden dat hard werken loont.

Dodi Lukebakio

Niet alleen de erkenning doet de winger goed. Hij ziet jaren aan persoonlijke progressie zijn vruchten afwerpen. 

 

"Sinds mijn tijd bij Düsseldorf werk ik met een personal coach", deelt Lukebakio. "Omdat ik zag dat het werkte bij grote sterren als LeBron James en Cristiano Ronaldo."

 

"Zij zijn een heel goed voorbeeld dat hard werken ook loont. Ik ben minstens even zelfkritisch en doe er alles aan om een complete speler te worden. Zo laat ik elke wedstrijd analyseren en verbeter ik werkpunten zoals mijn explosiviteit."

 

Lukebakio voelt zich zowel op als naast het veld een andere speler door de progressie die hij maakte. Dat hij vroeger wel eens een moeilijke jongen werd genoemd, hoort de aanvaller liever niet meer.

 

"Ik snap niet dat de media altijd het verleden aanhalen. Ik ben nu een andere persoon. We moeten accepteren dat mensen van hun fouten leren en veranderen", besluit hij.

3 of 4 achterin? "Maar een kleine aanpassing"

Nog een man uit de Bundesliga die hoopt op een kans bij de Rode Duivels, is Sebastiaan Bornauw. De verdediger droomt al stiekem van een basisplek in de stad waar zijn Duits avontuur begon. 

 

"Keulen is een speciale plek voor mij", deelt hij. "Het was mijn eerste grote stap na Anderlecht en hield een goed gevoel over aan de club in een mooie stad met geweldige supporters."


"Ik sta redelijk dicht bij de basiself, maar ik denk dat meerdere spelers dat gevoel hebben. Dat is wat de bondscoach gecreëerd heeft met zijn kleinere selectie."

 

En dat komt de groepssfeer ook ten goede. "De centrale mannen achterin kennen elkaar allemaal goed." Ook of er 3 of 4 verdedigers aan de aftrap staan, vindt Bornauw maar "een kleine aanpassing".


"Het ging goed met z'n vieren tegen Zweden. We hebben de nul gehouden en goed verdedigd. Als Tedesco om tactische redenen switcht, zullen we ons gewoon weer aanpassen."

Gerelateerd: