Ga naar de inhoud

Evenepoel na nieuwe 2e plaats achter Roglic: "Momenteel zijn we ongeveer op hetzelfde niveau"

 vr 24 maart 2023 19:01
Remco Evenepoel kwam uitgeput over de streep op Lo Port.

Op de zware slotklim Lo Port moest Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) de ritzege in de Ronde van Catalonië aan Primoz Roglic (Jumbo-Visma) laten. Die laatste verstevigt zo zijn leiderstrui en zet Evenepoel op 10 seconden in de stand. "Als team waren we beter dan Jumbo-Visma vandaag, maar uiteindelijk winnen zij wel."

"In de laatste 4 kilometer was ik vandaag degene die de koers besliste", zo reageerde Evenepoel na een rit waar hijzelf en zijn ploegmaats van Soudal-Quick Step prominent aanwezig waren.

 

"Uiteindelijk was Primoz heel sterk en kon hij elke aanval beantwoorden. Hij viel aan op 500 meter van het einde waarna ik hem probeerde te counteren." 

 

"Dat was niet de slimste move van mij, ik denk dat hij daarop wachtte. Dat was de grootste fout van vandaag."

 

Over de teamprestatie niets dan lof van Evenepoel. "We hebben de race in handen genomen en deden het beter dan Jumbo-Visma als team, maar uiteindelijk winnen zij wel vandaag."

"Primoz Roglic is mijn idool, ik kan nog veel van hem leren"

Welk gevoel overheerst bij de wereldkampioen na 5 ritten op Catalaanse bodem? "Ik denk dat we blij kunnen zijn, we hebben de koers gereden die we moesten rijden en probeerden Roglic te lossen."

 

"Maar het blijft Primoz Roglic, de beste klassementsman van de voorbije jaren. Hij is mijn idool, het is een droom om tegen hem te koersen."

 

"Ik kan veel van hem leren en wat hij vandaag deed in de laatste 500 meter ga ik meenemen naar de toekomst."

 

(Lees verder onder de video).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Als alles mee zit won ik al 3 ritten op rij, maar dat is koers"

Over anderhalve maand bekampen Roglic en Evenepoel elkaar in de Ronde van Italië. "Ik denk dat we momenteel ongeveer op hetzelfde niveau zitten."


"Op de eerste dag had ik de snelste sprint, op dag 2 maakte ik een foutje in een bocht en de dag erna won ik. Als alles mee zit win ik 3 ritten op rij, maar fouten maken hoort nu eenmaal bij koersen", blikt Evenepoel terug. 


"Vandaag maak ik misschien ook een klein foutje door te vroeg te gaan, maar dat neem ik mee naar de toekomst. Ik kan nog een paar procentjes beter worden om me echt op mijn best te voelen."


De zwaarste ritten van deze Ronde van Catalonië lijken achter de rug te zijn, ligt het klassement nu in een beslissende plooi? 


Evenepoel: "Het verschil is maar 10 seconden, er kan nog veel gebeuren. De rit van morgen bevat veel hoogtemeters en ik denk dat het in totaal zwaarder wordt dan vandaag."

Gerelateerd: