Ga naar de inhoud

Aanvaller Alexis Guerin zingt het nipt uit tot de finish in Coppi e Bartali

 vr 24 maart 2023 16:21
Alexis Guerin (archief).

Alexis Guerin heeft de vierde rit in de wielerweek Coppi e Bartali gewonnen. De renner van Bingoal-WB koos voor de aanval in een geaccidenteerde etappe. Hij bleef nipt uit de klauwen van het peloton. Mauro Schmid werd tweede. De Zwitser van Soudal-Quick Step blijft leider.

Morgen eindigt de wielerweek Coppi e Bartali met een tijdrit en daarin kan Schmid zijn leiderstrui verdedigen. De Zwitserse jongeling van Soudal-Quick Step werd in de rit van vandaag 2e na de dappere vluchter Guerin.

 

De Fransman van Bingoal-WB zat in de vlucht van de dag met 16 andere renners. Maar een voor een vielen ze af, behalve Guerin. Op 50 kilometer van de finish had hij plots een halve minuut voorsprong op zijn landgenoot Tony Gallopin. Hij keek niet achterom en bleef knokken. Met succes.

 

Aan de finish hield hij nog een handvol seconden over op de klassementsfavorieten. Voor 30-jarige Guerin is het de derde zege uit zijn carrière. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 4
1. Alexis Guerin (Fra) in 4u05'29"
2. Mauro Schmid (Zwi) op 3"
3. James Shaw (GBr) z.t.
4. Johannes Staune-Mittet (Noo)  
5. Domenico Pozzovivo (Ita)  
stand na rit 4
1. Mauro Schmid (Zwi)  
2. James Shaw (GBr)  
3. Walter Calzoni (Ita)  
Gerelateerd: