Ga naar de inhoud

Rémi Cavagna soleert naar zege in openingsetappe van Coppi e Bartali

 di 21 maart 2023 16:31

Rémi Cavagna heeft geïmponeerd in de openingsrit van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. De Fransman van Soudal-Quick Step pakte uit met een straffe solo. Ploegmaat Mauro Schmid en Rick Pluimers (Tudor) vervolledigen het podium.

De Italiaanse rittenkoers begon met een etappe van goed 160 kilometer rond Riccone. Onderweg heel wat heuvels op het menu, maar de laatste 25 kilometer waren biljartvlak. 

 

Voer voor de sprintersploegen, werd er eerst gedacht. Daar besliste een groepje van 5 dapperen anders over. Ze fietsten een voorsprong van 5 minuten bij elkaar. Daar bleef zo'n 40 kilometer van de streep niets van over. 

 

Enkel Belg Lennert Teugels (Bingoal WB) gaf zich niet zomaar gewonnen, tot Rémi Cavagna hem een verkoudheid gaf. De Fransman zoefde voorbij op 35 kilometer van de finish en begon aan een indrukwekkende solo. 

 

De renner van Soudal-Quick Step hield stand, ondanks beukwerk van Jumbo-Visma in het peloton. Mauro Schmid maakte het feestje voor de ploeg compleet, Rick Pluimers kaapt plaats 3 weg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 1 en algemeen klassement

1  Rémi Cavagna Soudal - Quick Step 4u03'03"
2  Mauro Schmid Soudal - Quick Step + 32"
3  Rick Pluimers Tudor Pro Cycling Team z.t.
4  Loe van Belle Jumbo-Visma z.t.
5  Natnael Tesfatsion Trek - Segafredo z.t.