Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wielerclub Wattage: "Laurens De Plus zou perfect passen in de Tour-ploeg rond Remco Evenepoel"

 do 23 maart 2023 12:08
Laurens De Plus heeft een verleden bij de ploeg van Patrick Lefevere.
Laurens De Plus heeft een verleden bij de ploeg van Patrick Lefevere.

Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) rijdt de pannen van het dak in de Ronde van Catalonië en dat is ook het panel van Wielerclub Wattage niet ontgaan. "Zijn team is klaar voor de Giro, maar voor de Tour van volgend jaar moet er nog wat bij", klinkt het.

Sprinten voor ritzeges, bergop "brommeren" en duelleren met Primoz Roglic.

 

Remco Evenepoel blaakt van het zelfvertrouwen in de Ronde van Catalonië en volgens Wielerclub Wattage is er nog ruimte voor progressie.

 

"Remco maakte in de 2e etappe een foutje in de sprint tegen Roglic en Ciccone. Ik heb hem dat in een berichtje gestuurd", zegt Dirk De Wolf, die nauw contact heeft met de wereldkampioen.

"Remco gaf zijn fout eerlijk toe en stuurde me terug: "Maar ik was de beste bergop en woensdag zullen ze ervan hebben.""

En Evenepoel zette zijn woorden in daden om. "Chapeau!", doet De Wolf zijn hoedje af. "Ik denk dat "de kleine" erop kickt om zulke uitspraken te doen om ze vervolgens in realiteit om te zetten."

 

Evenepoel baalde gisteren wel dat hij zijn ritzege niet in de regenboogtrui kon vieren. "Die zegefoto in de regenboogtrui zal voor in Luik-Bastenaken-Luik zijn", zegt De Wolf zelfverzekerd.

De klimtrein van Evenepoel maakte gisteren indruk.
De klimtrein van Evenepoel maakte gisteren indruk.

"De Plus zou perfect passen in de rondeploeg rond Remco"

In de Ronde van Catalonië testte Evenepoel gisteren ook zijn klimtrein voor de Giro uit. Slaagden ze voor hun proefexamen?

 

"Serry, Van Wilder, Vervaeke en Hirt presteerden allemaal fantastisch", is De Wolf lyrisch. "En ze zullen allemaal nog enkele procentjes beter worden, want ze trekken allemaal nog op stage voor de Giro."

Maar is de ploeg ook sterk genoeg om Evenepoel volgend jaar te omringen in de Tour?

 

"Er zullen sowieso nog 2 à 3 renners worden aangetrokken", zegt Boonen. "Nu hebben ze een goede ploeg rond Remco, maar moeten ze uit een te kleine vijver vissen."

 

"Als er een renner uitvalt door ziekte, komen ze in de problemen. De basis van de rondeploeg rond Remco moet breder en sterker worden."

 

Al denkt De Wolf dat de huidige ploegmakkers nóg zullen groeien. "Omdat ze weten dat ze voor een kampioen rijden. Daardoor zullen die renners nog allemaal boven zichzelf uitstijgen."

Nu hebben ze een goede ploeg rond Remco, maar moeten ze uit een te kleine vijver vissen.

Tom Boonen

Welke renners moet Soudal-Quick Step halen tegen de Tour van volgend jaar?

 

"Iemand zoals Laurens De Plus (27) zou perfect passen in de ploeg", zegt De Wolf. "Die zal extra gemotiveerd zijn om te werken voor Remco."

 

En wat met een schaduwkopman zoals Pavel Sivakov, die einde contract is bij Ineos Grenadiers?

 

"Het probleem is dat al die renners die einde contract zijn, weten dat Patrick zoekende is. Ze zullen een derde of de helft meer vragen van de prijs", voorspelt Boonen, die vreest voor Lefevere dat hij zijn portefeuille zal moeten opentrekken.

Luister naar de aflevering van Wielerclub Wattage

Of bekijk de aflevering op VRT MAX

Herbeleef de eerste 3 etappes van Evenepoel in Catalonië: