Ga naar de inhoud

Justien Odeurs hoopt op afscheid “door de grote poort” bij Anderlecht

 di 21 maart 2023 12:05
" "
De doelvrouw is aan haar laatste weken bezig.

De play-offs in de Super League, de hoogste klasse in het vrouwenvoetbal, zijn met een knal begonnen. Titelfavorieten Anderlecht en OH Leuven verloren allebei, zo blijft het verschil 1 punt, speeldag 2 start vanavond al. Bij Anderlecht is doelvrouw Justien Odeurs bezig aan haar laatste matchen, maar de ambitie blijft even groot: de titel pakken en zo op de best mogelijke manier afscheid nemen van het voetbal.

Een jaar geleden stopte Justien Odeurs bij de nationale ploeg, straks zegt ze Anderlecht en het voetbal (bijna) helemaal vaarwel. 

 

Bij haar afscheid aan het clubvoetbal kwamen enkel haar eigen parameters eraan te
pas. Vooral de combinatie werk en voetbal woog te zwaar door.

 

“Ik heb er wel enkele maanden over nagedacht. In het begin was dat nog: “Stop met zeveren, voetbal is je leven!” Maar ik begon de impact op mijn lichaam te voelen, dan is het tijd om te stoppen.”

 

Odeurs is wel nog jong voor een afscheid: eind mei wordt ze 26. "Maar niet vergeten: ik voetbal al van mijn 3 jaar en al 10 jaar op het hoogste niveau, want ik kwam al heel jong bij de eerste ploeg. Ook bij de nationale ploeg.” Odeurs was eerste keeper op het EK 2017, op haar twintigste.

 

Ze speelde trouwens ook al in het buitenland, bij Jena in de Duitse Bundesliga. “Ik was heel jong toen ik naar daar trok, net van school af, maar niet te jong. Ik moest geprikkeld worden, uit mijn comfortzone. Het was een zalige tijd, ik ben daar enorm gegroeid, als keeper en als persoon.”

Ik ben nog jong, maar speel wel al 10 jaar op het hoogste niveau en voetbalde ook al in de Bundesliga.

Justien Odeurs (26)

Zes op een rij voor "de oudjes" van Anderlecht?

Een zesde titel op een rij voor Anderlecht (en een vijfde voor Odeurs), dat is het ideale scenario voor haar laatste weken in doel. Al hoeft ze daarna geen zwart gat te vrezen, want volgend seizoen wordt ze keeperstrainer bij Alken.

 

Maar eerst dus nog die titelstrijd met OH Leuven, en die belooft spannend tot het einde te worden.

 

“Leuk dat die strijd er is. Dat maakt ons allebei sterker. En vergeet ook de andere ploegen niet!” Een waarschuwing van Odeurs, die afgelopen weekend al gegrond bleek.

 

“OH Leuven favoriet? Ze mogen die rol hebben. Wij hebben de ervaring. Ik wil vertrekken door de grote poort”, lacht Odeurs.

 

In de radioreportage hierboven wordt Odeurs alvast uitgewuifd door enkele ex-ploegmaats, maar eerst dus nog 9 speeldagen spanning.

Gerelateerd:
Gerelateerd:
Gerelateerd: