Ga naar de inhoud

Geblesseerde Jérémy Doku haakt af bij Duivels, debutant Johan Bakayoko is vervanger

 di 21 maart 2023 10:06
Gisteren toegekomen, vandaag vertrokken.
Het was maar een kort bezoekje van Jérémy Doku bij de Duivels.

Domenico Tedesco heeft de geblesseerde Jérémy Doku al meteen naar huis laten gaan. De 20-jarige flankaanvaller van Rennes wordt in de selectie vervangen door de 1 jaar jongere Johan Bakayoko van PSV.

Meteen na de selectie stonden er al grote vraagtekens achter de naam van Jérémy Doku, omdat hij aan de kant staat met een hamstringblessure.

 

 “Ik ben verrast dat Jérémy geselecteerd is", klonk het bij Rennes-coach Bruno Génésio. "Misschien wil de nieuwe bondscoach met hem praten? Ik vroeg de club om stappen te ondernemen zodat hij terug kan keren om z’n behandeling verder te zetten.”


Dat is nu dus effectief ook het geval.

 

Zijn gelukkige vervanger is Johan Bakayoko, die eerst opgeroepen was bij de beloften. Bij PSV zit de winger aan 9 goals en 4 assists. Onder de vleugels van Ruud van Nistelrooij ontpopte de 19-jarige spierbundel zich tot een revelatie.

 

Dat ontging ook het grote Paris Saint-Germain niet. De sjeiks gooiden 15 miljoen euro op tafel voor Bakayoko, maar dat werd in Nederland geweigerd. En ook op internationaal niveau wordt er aan het truitje van de explosieve rechterwinger getrokken.

 

"Een moeilijke keuze", vindt hij zelf, want naast België ligt Ivoorkust op de loer. Is de keuze straks definitief? 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: