Ga naar de inhoud

Evenepoel voelde "juiste signalen voor de Giro", maar baalt na mislukte eindsprint: "Te vroeg begonnen"

 di 21 maart 2023 18:39

Geen eerste overwinning voor Remco Evenepoel. Toch kon de wereldkampioen zijn mislukte eindsprint goed relativeren. Belangrijker voor hem: hij was dominant boven de 2.000 meter hoogte. "Het is de eerste keer dat ik daar nog twee versnellingen kon plaatsen", was Evenepoel positief.

Opnieuw net niet voor Remco Evenepoel

 

De wereldkampioen maakte bergop indruk in de heuvelachtige tweede etappe van de Ronde van Catalonië, maar zag zijn eerste overwinning van het seizoen wederom door zijn vingers glippen in de laatste rechte lijn.

 

"Ik heb mijn sprint te vroeg ingezet", geeft Evenepoel, die in de laatste meters nog zijn concurrenten Giulio Ciccone (1e) en Primoz Roglic (2e) voor zich moest dulden, toe aan Eurosport. 

 

"Het zorgde ervoor dat mijn benen verzuurden en ik in de laatste paar meters niet meer kon versnellen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toch blikte onze landgenoot tevreden terug op de etappe, die boven de heilige grens van de 2.000 meter beslecht werd. 

 

Waar hij in zijn prille carrière vaak te horen kreeg dat hij nog nét tekort kwam, toonde hij er zich dit keer opvallend dominant. 

 

"Het gevoel was goed op de beklimming", deed Evenepoel zijn verhaal over de Vallter 2.000-klim. " Bahrain Victorious reed echt een verschroeiend tempo op de steile beginstukken, maar mijn benen konden het tempo toen goed volgen."

Het is de eerste keer dat ik op die hoogte nog twee versnellingen kon plaatsen.

Remco Evenepoel

En belangrijker: "Ook wanneer we naar grotere hoogten opschoven, bleef ik over een goed gevoel beschikken. Ik kon er zelfs nog twee versnellingen plaatsen. Het is de eerste keer dat ik zoiets kan doen op die hoogte."

 

"Als ik dat vergelijk met de Sierra Nevada (in de Vuelta van 2022, red.) en de Ronde van Zwitserland, dan zijn dit toch wel drie stappen vooruit. Daar ben ik erg tevreden mee."

 

Het zorgde er uiteindelijk voor dat alleen nog de beste drie renners overbleven. Ik weet niet wie vandaag de beste was, maar ik ben wel zeker dat Ik het meeste werk voor mijn rekening genomen heb in de laatste kilometers."

 

Evenepoel toont zo opnieuw dat hij een meester is om het positieve uit een nederlaag te halen. "Deze rit heeft me alleen maar de juiste signalen voor de rest van de week én voor de Giro gegeven. Ik denk niet dat het niveau daar veel hoger zal liggen dan vandaag."

 

"En morgen? Dan proberen we het gewoon opnieuw."

Gerelateerd: