Ga naar de inhoud

Veldbestormer is 40 jaar niet welkom in PSV-stadion

 ma 20 maart 2023 19:30
keeper
De keeper van Sevilla overmeestert de veldbetreder.

De man die tijdens de Europese wedstrijd tussen PSV en Sevilla (2-0) het veld betrad en de keeper van de Spaanse club aanviel, heeft een stadionverbod van 40 jaar gekregen. Het betekent dat hij tot 2063 niet welkom is in het stadion van de Nederlandse topclub.

De bewuste PSV-supporter rende donderdag 23 februari in de slotfase van de Europa League-match tegen Sevilla het veld op. Daarbij viel hij keeper Marko Dmitrovic aan. De doelman wist zelf de veldbestormer te overmeesteren, waarna beveiligers de man wegvoerden.

 

Directeur Marcel Brands van PSV was woedend en kondigde al aan dat hij de zwaarst mogelijke straf wilde voor de supporter. Een maand later laat de club uit Eindhoven weten dat dat de 20-jarige man 40 jaar lang persona non grata is in het Philips Stadion.

 

De man had helemaal niet op de tribune mogen zitten, omdat hij al een stadionverbod had wegens eerder wangedrag. Hij zit nu een celstraf van 3 maanden uit, waarvan 1 voorwaardelijk.

 

De komende twee jaar mag de man zich niet in de buurt van het stadion laten zien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: