Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel start met vertrouwen in Catalonië: "Schrik van Roglic? Laat alle toppers maar komen"

 zo 19 maart 2023 16:08
Remco Evenepoel
Remco Evenepoel hoopt op een ritzege en podiumplek in het eindklassement.

Remco Evenepoel begint morgen aan de laatste rechte lijn richting Giro. De wereldkampioen treft in de Ronde van Catalonië topfavoriet op de eindzege Primoz Roglic. Toch heeft hij vertrouwen in een degelijke prestatie: "Mijn vorm is mogelijk nog beter dan vorige maand."

"Ik denk dat we als team klaar zijn", opent Remco Evenepoel zijn digitale persbabbel voor de Ronde van Catalonië.

 

"Ik heb heel veel vertrouwen in mijn teammaats en mezelf. Onze ploeg vertoont veel gelijkenissen met die van tijdens de Vuelta en daar lieten we zien hoe sterk we zijn."

 

"Het belooft een mooie, maar zware race te worden", blikt de wereldkampioen vooruit. "Ik zie het als een goede test voor in aanloop naar de Giro."

Het doel voor Catalonië is duidelijk: "Ik zal proberen een rit te winnen en het podium te halen in het eindklassement. Als we daarin slagen, kunnen we tevreden zijn, volgens mij." 

Met mijn kracht zit het goed, misschien zelfs beter dan verwacht. 

Remco Evenepoel

Dat Primoz Roglic aan de start staat, schrikt Evenepoel niet af. "Waarom zou ik het duel niet graag aangaan? Hoe beter de tegenstand, hoe beter ik weet waar ik sta."

 

"Van mij mogen alle toppers naar Catalonië komen. Ik mag geen schrik hebben om het duel met hen aan te gaan. Er zijn dan ook veel meer concurrenten voor de eindzege dan enkel Roglic. De buitenwereld mag zich niet te veel focussen op maar twee renners."

 

Twijfels over zijn vorm, voelt Evenepoel niet. "Die is mogelijk nog beter dan vorige maand."

 

"Met mijn kracht zit het goed, misschien zelfs beter dan verwacht. Er moet nog een beetje gewicht af, maar dat is een kwestie van tijd en finetunen op hoogtestage voor de grote rondes", besluit hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: