Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

"Mathieu van der Poel is een man van de grote momenten geworden"

 za 18 maart 2023 22:33
Het podium van La Primavera: Ganna, Van der Poel en Van Aert.

De overwinning van Mathieu van der Poel in Milaan-Sanremo was groots. Dat zag ook onze man aan de finish, Christophe Vandegoor. "Hoe Van der Poel op de Poggio wegrijdt, daarvoor mag je zelf de superlatieven invullen." 

"Van der Poel was beter dan hij zelf had gedacht"

Was Mathieu van der Poel beter dan verwacht? "Hij was beter dan hij zelf had gedacht", zegt Christophe Vandegoor vanuit Sanremo. "In de Tirreno moest hij twee keer bergop lossen en iemand van zijn kaliber doet dat niet zomaar. Hij was daar goed, maar niet super."

 

"Dus heeft hij geleerd uit de Tirreno van 2 jaar geleden. Toen duwde hij zijn lichaam wel in het rood in barre weersomstandigheden. Afgelopen woensdag had Mathieu dan 3 keer de Poggio verkend en blijkbaar maakte hij toen al indruk."

 

"Bovendien werd hij gesteund door een sterke ploeg met Hermans, Vermeersch en Dillier. En in de finale had hij nog Søren Kragh Andersen aan zijn zijde. Op numeriek vlak was Alpecin-Deceuninck echt sterk."

 

"Hoe hij dan zelf wegrijdt in de laatste hectometers van de Poggio, daarvoor mag je zelf de superlatieven invullen. Maar je moet besluiten dat Van der Poel met zijn derde monument, na twee keer de Ronde van Vlaanderen en nu Milaan-Sanremo en ook al de Amstel Gold Race, de Strade Bianche, 2 keer Dwars door Vlaanderen, geel in de Tour en het WK veldrijden, de man van de grote momenten geworden is."

"Verslagen door je eeuwige concurrent is geen schande"

Waar er met Van der Poel een winnaar is, zit je aan de andere kant ook met verliezers. Was dit een gemiste kans voor Wout van Aert en Tadej Pogacar? "Als er één topfavoriet was, dan was het Pogacar. En Van Aert zat waar hij moest zitten. Hij staat toch maar op de het podium en was op de afspraak."

 

"Als je dan tegen je limiet verslagen wordt door je eeuwige concurrent, dan is dat op zich geen schande. Enige minpuntje was dat zijn ploeg Team Jumbo - Visma in de finale numeriek niet goed vertegenwoordigd was."

Gerelateerd:

Milaan - Sanremo klassement

naamresultaatploeg
1
Mathieu van der Poel
6:25:23
Alpecin - DeceuninckADC
2
Filippo Ganna
+15
INEOS GrenadiersIGD
3
Wout van Aert
+15
Jumbo - VismaTJV
4
Tadej Pogacar
+15
UAE Team EmiratesUAD
5
Søren Kragh
+26
Alpecin - DeceuninckADC
6
Mads Pedersen
+26
Trek - SegafredoTFS
7
Neilson Powless
+26
EF Education - EasyPostEFE
8
Matej Mohoric
+26
Bahrain VictoriousTBV
9
Anthony Turgis
+26
TotalEnergiesTEN
10
Jasper Stuyven
+26
Trek - SegafredoTFS