Ga naar de inhoud

Loting kwartfinales Champions League: Real Madrid-Chelsea en City-Bayern

 vr 17 maart 2023 12:23
" "
De heenwedstrijden zijn op 11 en 12 april, de returns op 18 en 19 april.

Natuurlijk zijn er in de kwartfinales van de Champions League alleen mooie clubs, maar Thibaut Courtois Eden Hazard met Real Madrid tegen hun ex-club Chelsea en Kevin De Bruyne tegen de Duitse pletwals Bayern München schieten er toch uit.

Met 3 clubs is Italië het best vertegenwoordigd. Milan en Napoli bekampen elkaar, Inter moet naar Portugal met Benfica, de killer van Club Brugge.

De heenwedstrijden zijn op 11 en 12 april, de terugmatchen op 18 en 19 april. Omdat Milan en Inter hetzelfde stadion delen, werd de match van Inter omgedraaid. Als Italiaans kampioen kreeg Milan voorrang.

Bayern wipte in de kwartfinales PSG en krijgt met City weer een hoge berg voorgeschoteld. Het wordt ook een weerzien met Pep Guardiola. Die was van 2013 tot 2016 aan de slag in München, voor hij naar Manchester trok. Voor City is het weer een Duitse opponent, na de 7-0 in de vorige ronde tegen RB Leipzig.

Er werd meteen ook geloot voor de halve finales: Real Madrid of Chelsea spelen eerst thuis tegen ofwel Manchester City of Bayern. Milan of Napoli krijgt het thuisvoordeel in de eerste partij tegen Inter of Benfica.

Real en Chelsea troffen elkaar vorig jaar al in dezelfde fase, titelverdediger Real kwam er als winnaar uit.

De halve finales zijn op 9, 10, 16 en 17 mei. De finale is op 10 juni in Istanboel.

Gerelateerd: