Ga naar de inhoud

De leerling tegen de meester: Kompany trekt met "gemengde gevoelens" naar FA Cup-clash tegen zijn City

 za 18 maart 2023 10:45
Kompany en Guardiola kennen elkaar goed.

Een terugkeer naar het stadion waar een standbeeld van hem pronkt. Vincent Kompany staat vanavond voor een erg speciale kwartfinale van de FA Cup. Met Burnley treft hij ex-werkgever Manchester City, en zo ook oude leermeester Pep Guardiola. "Misschien dat ik in het begin even de stress zal voelen", blikt de Belgische coach vooruit.

"Toch met gemengde gevoelens", zal Vincent Kompany aan de zijlijn staan van "zijn" Etihad Stadium.

 

"De laatste keer dat ik daar was, speelde ik die legendarische titelmatch tegen Leicester." Vanavond staat de trainer van Burnley er voor een heel andere reden: een halvefinaleticket voor de FA Cup.

 

"De club heeft een speciale plek in mijn hart, maar ik kan voorbij het emotionele kijken en mijn job doen voor Burnley. Mijn mindset is in dat opzicht niet anders dan bij andere uitwedstrijden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Leerling en legende

Een geschenk is zijn terugkeer naar Manchester allerminst. "De zwaarst mogelijke loting", noemt Kompany het zelf. "Al is het voor mijn jongens ook een beloning voor een mooi seizoen."

 

En daar zit "beste trainer van de wereld" en leermeester Pep Guardiola voor iets tussen. "Je voelt dat Manchester City beter wordt naarmate het seizoen vordert. Ook Haaland begint de ideeën van Pep te begrijpen."

 

Dus ja, er zal lichte stress voelbaar zijn bij het eerste fluitsignaal. "Maar daarna leg ik mezelf niet te veel druk op", beslist de Belgische T1. "Want zij willen de Champions League winnen, wij de Championship. Dat zegt genoeg."

Ik ben meer dan overtuigd dat Vincent op een dag de trainer wordt bij City. 

Pep Guardiola

Ook in het blauwe kamp van Manchester kijkt de trainer reikhalzend uit naar de reünie. "Vincent is een van de grootste legendes in het voetbal waarmee ik werkte", zegt Pep Guardiola vol lof.

 

"Hij hielp me destijds al de kleedkamer en Premier League goed begrijpen. En ook nu als trainer doet hij hetzelfde voortreffelijk. Het lukt hem duidelijk zijn team te overtuigen van zijn aanpak."

 

"Wanneer weet ik niet, maar ik ben meer dan overtuigd dat Vincent op een dag de trainer wordt bij City. Hij mag het niet eens zijn met me, maar het komt er wel van."

 

Al ziet de Spanjaard een klein nadeel bij het weerzien van zijn leerling: "Het zal pijnlijk zijn als hij naast me staat... Dan besef je pas echt hoe oud je wordt."

Zaterdagavond keert Kompany terug naar Manchester

The Emirates FA Cup
Manchester City
einde
6-0
Burnley