Ga naar de inhoud

Roeselare-coach Vanmedegael na Europese stunt: "Hier kijkt heel de volleybalwereld naar"

 do 16 maart 2023 11:32
Steven Vanmedegael
Steven Vanmedegael

Roeselare heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de CEV Cup na een felbevochten overwinning bij de Italiaanse topclub Piacenza. "Het was fantastisch om spelers met zo'n palmares te zien twijfelen", sprak een trotse coach Steven Vanmedegael na de winst in Italië.

Nadat Roeselare gestunt had in de heenmatch (3-0) zette Piacenza gisteravond orde op zaken in de terugwedstrijd. De Italianen wonnen ook 3 sets op rij en dus moest een Golden Set voor de beslissing zorgen. Daarin trok Roeselare aan het langste eind, waardoor de Belgische kampioen straks de finale van de CEV Cup speelt.

 

"In de eerste 2 sets was er zoveel opslagdruk dat wij niet in ons spel kwamen. Dat is wat atypisch voor onze ploeg. We hebben het lastig gehad, maar we zijn wel gegroeid in de wedstrijd", sprak Steven Vanmedegael na de match.

 

"We moesten overleven en dan onze kansen benutten. Daarna hebben wij de betere Golden Set gespeeld. Ik moet mijn ploeg complimenten geven dat ze nooit opgegeven heeft. We wisten dat het aartsmoeilijk zou worden, maar in sport is alles mogelijk."

We willen de finale niet zomaar spelen, we willen iets rapen.

Steven Vanmedegael

In de Golden Set zag het er bij 6-3 even benard uit voor Roeselare, maar dan stokte het bij de Italianen. "Het was fantastisch om spelers met zo'n palmares te zien twijfelen", zegt Vanmedegael. "Wij hebben echt de ultieme prestatie neergezet. Hier kijkt heel de volleybalwereld naar."

 

"Dat we ons plaatsen voor de finale is ongelooflijk. Dat heeft natuurlijk ook te maken met onze 3-0-zege in de heenmatch, anders was het hier vandaag na 2 sets al afgelopen. Daarvoor moeten we ook ons thuispubliek nog eens feliciteren."

 

In de finale, ook met heen- en terugmatch, treft Roeselare met Modena opnieuw een Italiaanse klepper. "Ik vermoed dat de tickets razendsnel uitverkocht zullen zijn. Het wordt heel speciaal. We gaan ervan genieten. We willen de finale niet zomaar spelen, we willen iets rapen."

Gerelateerd: